Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΟΡΚΟΣ SARAH PINBOROUGH ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Έχοντας αγαπήσει το εκρηκτικό'' Πίσω από τα μάτια της'', περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία της καινούργια δουλειά της Σάρα Πίνμπορο.
Γρήγορα εναλλασσόμενα  κεφάλαια στο χθες, στο σήμερα, στο τώρα, με σκοπό να παραπλανούν τον αναγνώστη και τον κρατούν σε εγρήγορση.
Άριστη ψυχοσύνθεση των ηρώων μέσα από τις σκέψεις τους...
Σκοτεινά μυστικά περνούν με ταχύτητα από μπροστά σου και αναρωτιέσαι ποιες είναι οι αλήθειες  που κρύβονται από πίσω τους ...
Φόβος και ανασφάλεια μέσα από εμπειρίες που διδάσκονται όλες τις μορφές του πόνου....
Προσπαθούν να αποστασιοποιηθούν  αλλά το παρελθόν εισβάλει ασυγκράτητο...
Αρχίζουν να εκδηλώνονται τύψεις ,ενοχές ,οργισμένα ξεσπάσματα... .
Άθλιες ζωές πλεγμένες γύρω από τρομερούς ιστούς ψέματος....
Τα πάντα κυλούν άμεσα, η αγωνία και το μυστήριο διάχυτο από την αρχή του βιβλίου μέχρι και  το τέλος με τις ανατρεπτικές του αποκαλύψεις .
Στιγμές που κλωθογυρίζουν στις σκέψεις  ξανά και ξανά σε μια ατέρμονη επανάληψη...
Προσπάθειες  από τους κεντρικούς ήρωες να ξεμπλοκάρουν τις σκέψεις τους, τις εμμονές τους,τα θέλω τους,  με αποτέλεσμα να κρύβονται πίσω από τους τοίχους της οργής , της οδύνης , του φόβου, της απελπισίας και αμέτρητων ακόμη συναισθημάτων..
Στέκουν στο περιθώριο ψάχνοντας να βρούνε την ασφάλεια, ήσυχοι, κρυφοί, απαρατήρητοι ...
Ψευδαισθήσεις και οφθαλμαπάτες στήνουν χορό,  τους  αποσυντονίζουν και όταν τα ανατρεπτικά  στοιχεία έρχονται μπροστά τους ,αλλάζουν όλη την ροή στην εξέλιξη της ιστορίας. 
Τα νήματα κάθε ταυτότητας καταρρέουν αργά,σταδιακά , μεθοδικά !
Τα πάντα αναθεωρούνται.Ολόκληρες ζωές εξαφανίζονται !
Οι μάσκες πέφτουν και έρχεται η τελειωτική  κατάρρευση μετά την συνειδητοποίηση της  εκρηκτικής  αλήθειας μέσα από ένα ανατριχιαστικό φινάλε !
Αν μου ζητούσαν να δώσω ένα νέο τίτλο στο βιβλίο σίγουρα δε θα ήταν ο ΄''ΟΡΚΟΣ'' αλλά το ''ΧΑΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ!!!
Η Σάρα Πίνμπορο κατάφερε πάλι (αν και με τελείως διαφορετικό τρόπο) να με παραπλανήσει  για ακόμη μια φορά!Κατέχει τη μαγική τέχνη της αφήγησης μέσα από τη  μοναδική αληθοφάνεια των χαρακτήρων της!
<<Σκέψου,σκέψου,σκέψου, τρέχω από δωμάτιο σε δωμάτιο αναζητώντας οτιδήποτε θα μπορούσε να μου ξεφύγει.Εντοπίζω κάτι που μοιάζει με καταπακτή στο πάτωμα του διαδρόμου, όμως δε βλέπω κάποιο μηχανισμό για να την ανοίξω.Να είναι στοιχείο ενός άλλου τεχνάσματος;Δοκιμάζω όλους τους διακόπτες , όμως δε συμβαίνει το παραμικρό.Το σπίτι δεν έχει ρεύμα ,Ούτε φώτα ανάβουν , ούτε καταπακτή ανοίγει>>


LOVE BOOKS -LOVE READ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 
Η Λίζα ζει μια πολύ ήσυχη καθημερινότητα, αφοσιωμένη στην ανατροφή της δεκαεξάχρονης κόρης της, Άβα. Επιφυλακτική απέναντι στους άντρες, δε μιλά ποτέ για το ζωή της ή για τον απόντα πατέρα της Άβα. Η καλύτερη φίλη της, η Μέριλιν, παρόλο που έχει τα δικά της οικογενειακά προβλήματα, προσπαθεί να την πείσει να ανοιχτεί και να αρχίσει να φλερτάρει. 

Η Άβα έχει κουραστεί από την υπερπροστατευτική μητέρα της. Θέλει να ζήσει σαν μια φυσιολογική έφηβη, να χαλαρώνει με τις κολλητές της, να πηγαίνει για κολύμπι, να έχει αγόρι. 

Η Λίζα, πάλι, νιώθει μια περίεργη ανησυχία τον τελευταίο καιρό, καθώς μικροπράγματα από το παρελθόν κάνουν την εμφάνισή τους στο παρόν. Γνωρίζει ότι ο μοναδικός τρόπος να προστατέψει τον εαυτό της και την κόρη της είναι να έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της. Θα χρειαστεί βοήθεια από το μοναδικό άτομο που μπορεί να εμπιστευτεί: τη Μέριλιν. Και για να τα καταφέρουν πρέπει να είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Όμως, πριν από πολύ καιρό η Λίζα είχε δώσει έναν όρκο. Και δεν τον κράτησε. Αυτή η προδοσία δεν ξεχάστηκε ποτέ – ούτε συγχωρέθηκε. Και τώρα η Λίζα θα πρέπει να το πληρώσει. 

Η συγγραφέας του μπεστ σέλερ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ επιστρέφει μ’ ένα καθηλωτικό, ανατρεπτικό ψυχολογικό θρίλερ για το παρελθόν, που δε σβήνει ποτέ, όσο κι αν το θες…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου