Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ STEPHEN KING ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Στο συγκεκριμένο βιβλίο του king δεν υπάρχουν υπερφυσικά στοιχεία υπάρχει όμως ο φόβος...Ο φόβος της ανθρώπινης ψυχής για το αβέβαιο μέλλον.Πρόκειται για μια άψογη μελέτη του ανθρώπινου χαρακτήρα που ακροβατεί ανάμεσα στη τρέλα και στη λογική μετά από κάποια σκληρά χτυπήματα της μοίρας.Μια ρεαλιστική ιστορία από αυτές που μόνο η ζωή μπορεί να γράψει.Βιώνουμε την εσωτερική πάλη του ήρωα ενάντια σε κάθε σοκαριστική αλλαγή της ζωής του και τη δύσκαμπτη προσαρμογή του σε ότι έχει να κάνει με την διατήρηση της ισορροπίας στην ζωή του.
Άλλωστε μία λεπτή  γραμμή χωρίζει την τρέλα από τη λογική.Τα πάντα είναι οριακά και σε κάποιες  δυσάρεστες καταστάσεις, η λογική αφομοιώνεται από την τρέλα!Ο ήρωας του βιβλίου πάσχει από κατάθλιψη ύστερα από το θάνατο του γιου του.Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός έρχεται η ειδοποίηση για την κατεδάφιση του σπιτιού του, γιατί μέσα απ΄αυτό θα περάσει ο νέος δρόμος.Τότε οι εύθραυστες ισορροπίες της λογικής του καταρρέουν.. Μια σκοτεινή  ιστορία με ζωντανές περιγραφές της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης του 70.Μια προέκταση της ανθρώπινης ευπάθειας μπροστά στην αδυσώπητη μοίρα και στην σκληρότητα του συστήματος.Ένα βιβλίο ιδιαίτερο, που σε συνδυασμό με την εκπληκτική αφήγηση του King γίνεται αξέχαστο!




ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ  

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
«Άκουγα τον εαυτό μου. Αλλά, μέσα τους, οι άνθρωποι μιλούν μια διαφορετική γλώσσα.»
Για τον Μπάρτον Ντόους πλησιάζει το τέλος. Η προέκταση του αυτοκινητόδρομου 748 θα ισοπεδώσει την ίδια του την ύπαρξη. Όχι μόνο θα περάσει πάνω από το καθαριστήριο όπου βγάζει το ψωμί του, αλλά θα γκρεμίσει και το σπίτι που ζει.
Ξαφνικά, στο μυαλό του Μπαρτ συμβαίνει κάτι για το οποίο δεν θα μπορούσαν –ούτε κατά διάνοια– να είναι προετοιμασμένοι οι άκαρδοι γραφειοκράτες: ένα ολοκληρωτικό βραχυκύκλωμα των εγκεφαλικών συνάψεων που εμποδίζουν έναν συνηθισμένο, φιλήσυχο άνθρωπο να στραφεί στη βία.
Έτσι, ενώ οι αμείλικτοι «τροχοί της προόδου» –και ένα συνεργείο κατεδαφίσεων– συνεχίζουν το έργο τους στη γειτονιά του, εκείνος είναι αποφασισμένος να μην παραδώσει τίποτα χωρίς μάχη. Για την ακρίβεια, είναι πανέτοιμος να πυροδοτήσει μια εκρηκτική αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του Νόμου που έχουν εκστρατεύσει εναντίον του.
«Ο Στίβεν Κινγκ ξέρει πολύ καλά πώς να υπνωτίζει τον αναγνώστη –όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιεί.» –Chicago Sun-Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου