Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΗΣ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Δέντρο είναι η ζωή!Μπορεί να ποτίσει τον άνθρωπο με πίκρες προτού του δώσει καρπούς.Κρύβεται η ευτυχία σε σκληρό περίβλημα απροσπέλαστο πολλές φορές...
Δέντρο είναι η ζωή που μέσα στα φυλλώματά του φωλιάζουν οι σκιές του φόβου της αδικίας του έρωτα και της αγάπης.
Δέντρο είναι η ζωή με άνοιξες , καλοκαίρια ,φθινόπωρα, χειμώνες .Μόνο που στη ζωή οι εποχές δεν είναι μοιρασμένες για όλους!
Η Γιώτα Φώτου επιστρέφει με ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα που σε μεταφέρει με απόλυτη επιτυχία στα χρόνια της κατοχής του εμφυλίου και της μετανάστευσης.
Περίοδος 1908-1958
Η κακουχία,η στέρηση , η αδικία , η απελπισία  φέρνει στις ζωές των κεντρικών ηρώων τρομακτικά  λάθη...Λάθη  ανεπίτρεπτα  που  σημαδεύουν  και λαβώνουν τις ψυχές ....Τραγικές φιγούρες τόσο άρτια δομημένες που σε παρασέρνουν μαζί τους .Νιώθεις έντονα τα συναισθήματα της λύπης ,του πόνου,της ελπίδας, της χαράς, της οργής, της μεταμέλειας και της λύτρωσης.  Ένα πραγματικά ιστορικό και ρεαλιστικό ανάγνωσμα που θα προβληματίζει τον αναγνώστη βλέποντας το μεγαλείο της ψυχής κάποιων ηρώων και θα τον κάνει να αναλογιστεί τι θα έκανε αυτός αν βρισκόταν στη θέση τους
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Πικρό δέντρο η καρυδιά. Βαρύς ο ίσκιος της. Αν κάποιος χαλαρώσει κάτω από αυτόν, κινδυνεύει να χαθεί.

Η Θάλεια Λυμπέρη και ο Δημοσθένης Ταρούσης, παιδιά ακόμα, συναντιούνται κάτω από μια καρυδιά, σε ένα ορεινό χωριό της Ευρυτανίας. Οι οικογένειές τους, το κράτος και η μοίρα έχουν κληροδοτήσει και στους δυο ασήκωτο φορτίο. Απελπισμένοι και βλέποντας τα όνειρά τους να πνίγονται, κάνουν λανθασμένες επιλογές, φτάνοντας στην άκρη του γκρεμού. Θα ξαναβρεθούν, ενήλικοι πλέον, στο Τορόντο του Καναδά, έχοντας επάνω του ο καθένας βαθιές πληγές που δύσκολα μπορούν να σβήσουν.

Ένα ταξίδι στα δύσκολα χρόνια 1908-1958, μέσα από τα οποία έρχονται στο φως κοινωνικές και πολιτικές αναταράξεις, οι πόλεμοι, η Κατοχή, ο Εμφύλιος, ο αγώνας για επιβίωση σε απομονωμένες περιοχές της χώρας και η νοοτροπία των κατοίκων τους, η μετανάστευση αλλά και τα προβλήματά της μέσα από τη συγκλονιστική πορεία δύο οικογενειών και την ανατρεπτική ιστορία μιας λαβωμένης αγάπης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου