Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΟΣΑ Η ΑΓΑΠΗ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Είχα την τύχη να το διαβάσω από τους πρώτους!Η εξαιρετική προσέγγιση της Κ.Τζιρίτα σε ένα βιβλίο γεμάτο μηνύματα θα κάνει πάλι την διαφορά.Με την μαγική της πένα καταφέρνει  με απόλυτη επιτυχία να σκιαγραφήσει άψογα όλους τους ήρωες του βιβλίου  της και να φορτίσει τον αναγνώστη στο έπακρο.Άλλες φορές πονάς μαζί τους ,άλλες τους καταλαβαίνεις  απόλυτα  και άλλες σε βγάζουν έξω από το ρούχα σου.στην κυριολεξία!!Αυτό για εμένα είναι η απόλυτη επιτυχία !! Το να μπορεί η  συγγραφέας  να αποδώσει  όλα αυτά τα συναισθήματα που περνάνε από μπροστά σου όσο προχωράς στην ανάγνωση του βιβλίου. Να φέρει τα πάνω κάτω στην ψυχολογία σου. Όσοι διαβάζουν τις απόψεις μου γνωρίζουν πολύ καλά πως ποτέ δεν εστιάζω στην πλοκή  του βιβλίου γιατί δε μου αρέσει να δίνω στοιχεία που θα  πρέπει να τα ανακαλύψετε μόνοι σας,αυτή άλλωστε είναι και η μαγεία του βιβλίου. .Εστιάζω λοιπόν  στα συναισθήματα που  μου προκαλεί.!!Διαβάζοντας  το,  θα περάσουν από μπροστά σας τα συναισθήματα της χαράς της λύπης της αγανάκτησης  και στο τέλος της λύτρωσης !!Μετά από κάποια τραγικά λάθη των ηρώων το  τι  αντίκτυπο θα υπάρχει   στις  ζωές τους αλλά και στις ζωές των παιδιών τους είναι πραγματικά θλιβερό αλλά και απόλυτα δικαιολογημένο. Νομίζω ότι με το συγκεκριμένο βιβλίο η Κ.Τζιρίτα έχει ξεπεράσει τον εαυτό της. Ένα βιβλίο που θα σας προβληματίσει και  μέσα από αυτό θα πάρετε μαθήματα ζωής!!  

   


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
  Αργοστόλι 1953

Ο καταστροφικός σεισμός αναγκάζει τη Μάντη και τον Χρήστο, που αγαπιούνται από παιδιά, να πάρουν δρόμους χωριστούς, αφού εκείνος φεύγει με τον πατέρα του για τη Γερμανία. Έπειτα από μερικά χρόνια ο Χρήστος επιστρέφει και οι δυο νέοι παντρεύονται, πραγματοποιώντας το όνειρό τους. 

Η Μάντη όμως, που έχει ήδη επιβαρυμένη ψυχική υγεία, πολύ σύντομα κλονίζεται σοβαρά όταν ανακαλύπτει τα μυστικά που εκείνος της κρατούσε. Φοβούμενη τις κακές γλώσσες στο νησί, παίρνει τον Νικόλα, τον εξάχρονο γιο τους, και μετακομίζει στην Αθήνα. Το ζευγάρι μένει μακριά ο ένας από τον άλλον για είκοσι ολόκληρα χρόνια, χωρίς όμως ποτέ να πάρει διαζύγιο. 

Μέχρι που η Μάντη αρχίζει σταδιακά να χάνεται στα μονοπάτια του μυαλού της και τελικά διαγιγνώσκεται με πρώιμο Αλτσχάιμερ. Τότε τα πάντα θα ανατραπούν. Ο Χρήστος, η Μάντη, αλλά και ο Νικόλας θα πρέπει να ανακαλύψουν τη δύναμη της αγάπης και όσα εκείνη συγχωρεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου