Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

LOVE BOOKS-LOVE READ: ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΑΝΝΑ Α. ΘΕΟΧΑΡΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟ

 Τέσσερις αδερφικοί  φίλοι , ο Γιώργος ,  ο Χάρης,  ο Αχιλλέας και ο Σπύρος. Οι ζωές τους είναι  άρρηκτα δεμένες  από το χθες  μέχρι και το σήμερα.

Έχουν τις οικογένειες τους , τα παιδιά τους , τις δουλειές τους, και  έχουν την ευλογία να  βρίσκονται όλοι μαζί και να περνάνε όμορφα.

Όλα κυλάνε ομαλά, τίποτα δεν διαταράζει την ευτυχισμένη ρουτίνα της ζωής τους.

Η κάθε μέρα  που ξημερώνει είναι η επανάληψη της προηγούμενης.

Ένα βράδυ μια γνωριμία θα αποβεί μοιραία για τον Χάρη και θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους.

Προσπαθεί να πολεμήσει το αναπόφευκτο αλλά αυτό είναι τόσο δυνατό,  που ξεχνά τους ήχους της οικογένειας,τους ήχους της συνείδησης ..

Παλεύει το πάθος του , σηκώνεται στα πόδια του , και συνεχίζει ,μέχρι που το ''πάθος'' έρχεται μοιραία  ξανά μπροστά του.

Μυρωδιές, ανάσες , αναστολές,  στροβιλίζονται στη σφαίρα της λύτρωσης ώσπου το καθιερωμένο υποχωρεί, το απογορευμένο  κερδίζει έδαφος, η τρέλα και το πάθος παρασύρουν κάθε ίχνος 

λογικής,κάθε σκέψη , κάθε ηθικό φραγμό.

Ο έρωτας  και  η προδοσία.

Οι τύψεις, η ζήλια , και ο κυκεώνας των  ενοχών ...

Ψέμα , απιστία, απάτη γίνονται καθημερινότητα.  Δειλά  και αμήχανα στην αρχή , ορμητικά   στη συνέχεια.

Προσθαθεί  να αποφύγει τον παραμικρό κίνδυνο που  μπορεί να τον  εκθέσει,  να τον προδώσει, μαθαίνει παράλληλα να συνεχίζει να ζει ανάμεσα σε δυο ζωές.Μια κρυφή , μια φανερή.

Μπροστά του απλώνεται ένας δρόμος χωρίς επιστροφή,τα γεγονότα τρέχουν φέρνοντας την ολική καταστροφή. 

Οι κρυμμένες αλήθειες βγαίνουν στο φως  και η  διάλυση των σχέσεων είναι προ των πυλών.

Ένα τοίχος αρχίζει να υψώνεται  απειλειτικός , γεμάτος  ψέματα  και υπεκφυγές. 

Στην αρχή  υπάρχει η συμπαράσταση και στη συνέχεια η αγανάκτηση.

Οι πνιγμένες ενοχές  βουλιάζουν την ψυχολογία.

Οι διαθέσεις όλων θα γίνουν αναπόφευκτα μεταβλητές, θα χρωματίσουν το κάθε τους βήμα και κάποια στιγμή θα αναγκαστούν να επιλέξουν στρατόπεδο.

Ο καθένας θα αποτραβηχτεί στο δικό του κόσμο και κάθε  γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ τους θα γκρεμιστεί. 

Στον κεντρικό ήρωα της ιστορίας δίνονται  δυο ευκαιρίες . Η μία είναι  να κάνει πίσω αφήνοντας στην άκρη όλα του  τα συναισθήματα  και να βαδίσει με γνώμονα  τη λογική . Η άλλη είναι  να διεκδικήσει την ευτυχία με όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στις άλλες του σχέσεις.

Αναποφάσιστος λόγω συνείδησης κάνει πίσω , με αποτέλεσμα να χάσει τα πάντα.

Φίλους , οικογένεια , δουλειά.

Η κατρακύλα του είναι πλέον γεγονός.

Όσο δύσκολο και αν ακούγεται  πρέπει πάντα να  είμαστε ''καθαροί '' με τον εαυτό μας και  με τα άτομα που αγαπάμε.Να αρπάζουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται και να διεκδικούμε τη ζωή μέχρι το μεδούλι.

Στην περίπτωση που σιωπούμε και συνεχίζουμε έχουμε χάσει κάθε δίκιο!

Εν κατακλείδι μέσα από μια άμεση και πολλές φορές σκληρή γραφή (όπως άλλωστε αρμόζει στην συγκεκριμένη περίπτωση )  ο αναγνώστης βιώνει την αγανάκτηση ,τον πόνο, την λύπη. 

Οι διαφορετικοί και τόσο  αληθοφανείς  χαρακτήρες κατέστησαν στα μάτια μου αυτό το  βιβλίο μοναδικό.Είναι ένα μάθημα ζωής που προβληματίζει γιατί ξεχειλίζει από  μια πικρή ρεαλιστικότητα που δύσκολα ξεχνάς.

Για μένα υπαίτιος της συμφοράς ήταν ο ίδιος ο ήρωας αλλά ταυτόχρονα  ήταν και η πιο τραγική φιγούρα της ιστορίας.

Σίγουρα κάποιες φορές δεν αρκεί μόνο η συγγνώμη!

Αν είστε  λάτρεις του κοινωνικού μη το προσπεράσετε!

LOVE BOOKS-LOVE READ 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Τέσσερις φίλοι. Τέσσερις κολλητοί, συνεχιστές της φιλίας των γονιών τους. Τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες, με διαφορετικές επιλογές, συμπορεύονται στην Αθήνα του σήμερα. Η φιλία τους, δύναμη, συνεκτικός ιστός και σωτήρια ασπίδα της ομάδας τους, μέχρι που έρχεται απρόσκλητος ο έρωτας. Απρόσμενος, καταλυτικός, επίμονος και σαρωτικός, ανατρέπει όλες τις ισορροπίες και διασπά τη συνοχή. Πόσα είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν και πόσα να χάσουν; Τι θα συμβεί όταν ο καθένας θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του και ν’ ανοίξει τα χαρτιά του; Πόσα μπορούν ν’ αντέξουν η φιλία και ο έρωτας στον χρόνο; Και στο τέλος, τι μένει; Αντέχει ό,τι είναι αληθινό…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου