Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

LOVE BOOKS-LOVE READ : ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΒΡΟΧΗΣ - ΓΩΓΩ ΨΑΧΟΥΛΙΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΗ

 Τελειώνοντας  και το δεύτερο βιβλίο της Γωγώς Ψαχούλια, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΒΡΟΧΗΣ , το μόνο που μπορώ να πω ή στην κυριολεξία να γράψω, είναι ότι η συγγραφέας με κέρδισε σαν αναγνώστρια.

Βατή γραφή που κυλά σαν νεράκι,όμορφη πλοκή γεμάτη εικόνες και απίστευτα συναισθήματα  που κάνουν τον αναγνώστη, να μη θέλει να αφήσει το βιβλίο από το χέρι του.

Κάποιες φορές σίγουρα  προβλέψιμο , μα κάποιες άλλες τελείως ανατρεπτικό.

Από τα βιβλία που τελειώνουν και σου αφήνουν ένα γλυκό  χαμόγελο στα χείλη!Το μόνο σίγουρο,  στη ζωή αν δεν συγχωρείς, δεν μπορείς να πας μπροστά!

Πάμε στην υπόθεση, χωρίς σπόιλερ πάντα !

Δέσποινα , Μόνικα , Απολλωνία  αχώριστες φίλες  στο χθες.  Στο σήμερα η κάθε μια, έχει τη ζωή της αλλά δεν υπάρχει καμιά επικοινωνία μεταξύ τους.

Κάθε γέφυρα επανασύνδεσης έχει γκρεμιστεί εδώ και τριάντα χρόνια.

Εκεί κάπου στο σήμερα,  γνωρίζουμε και  την όμορφη  Ελισάβετ.Ένα  πληγωμένο κορίτσι  που δεν ένιωσε ποτέ την αγάπη , την μητρική  στοργή, την τρυφερότητα.

Τα χρόνια περνάνε ,οι ζωές τους έχουν πάρει διαφορετικούς δρόμους,  έχουν  απωθήσει   στα βάθη του  υποσυνείδητού  τους, τα γεγονότα εκείνης της οδυνηρής νύχτας.

Έχουν συμβιβαστεί με το παρελθόν τους, ή τουλάχιστον έτσι θέλουν να νομίζουν, γιατί το βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους, στην κάθε τους κίνηση, στην  κάθε τους σκέψη , στην  κάθε τους πράξη .

Ζούνε μοναχικά,  χωρίς να ανοίγονται σε κανέναν,

σ' ένα κόσμο  ενοχής  και φόβου.

Όταν μια  ανώνυμη   επιστολή, με το ίδιο απειλητικό  περιεχόμενο  θα έρθει στα χέρια τους, θα νιώσουν τη γη  να τρέμει κάτω από τα πόδια τους. Θα φέρει στην επιφάνεια τον εφιάλτη  που τις χώρισε για πάντα..

Θα αναγκαστούν να ξαναβρεθούν και θα προσπαθήσουν να πιάσουν  την άκρη του νήματος από την αρχή..

Σκίζοντας το πέπλο του μυστηρίου,  θα ανοίξει ο ασκός  του Αιόλου ,  μαζί με τα παλιά  μυστικά   θα βγούνε  στην επιφάνεια  καινούργια  με απρόσμενες εξελίξεις , θα κλειδώσουν και θα  γίνουν πιο σκοτεινά από ποτέ.

Κάποιος  μπορεί να ξεδιαλύνει τα πάντα,ξέρει την αλήθεια και θέλει να την κρατήσει κρυφή με κάθε τρόπο, αλλά τα γεγονότα τον ξεπερνούν!

Ο αναγνώστης στην αρχή θα γνωρίσει τις ηρωίδες έτσι όπως είναι σήμερα, ψυχρές και αποστασιοποιημένες,στην πορεία  όμως του βιβλίου  μέσα από flashback θα γίνει θεατής  στην τότε τους  ζωή.Τότε που όλα  ήταν  αλλιώς .Θα νιώσει τα πρώτα τους χτυποκάρδια, θα μάθει  τα όνειρά τους, θα ζήσει την υπέροχη φιλία τους , μέχρι και εκείνη τη νύχτα.

Δεν θα γράψω τίποτε παραπάνω για να μην χαλάσω την μαγεία του μυθιστορήματος παρά μόνο ότι 

συμπόνεσα την Ελισάβετ και λυπήθηκα αφάνταστα  την Δέσποινα.

Αυτές οι ηρωίδες  και ειδικά η Δέσποινα, είναι αυτές που μίλησαν λίγο παραπάνω στην καρδιά μου.

Εν κατακλείδι έχουμε ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, καταιγιστικών συναισθημάτων,γεμάτο από  πάθος , μίσος , έρωτα, εκδίκηση και  σκοτεινά μυστικά, όλα στη σωστή δόση ,ώστε να έχετε στα χέρια σας ένα  άρτιο αποτέλεσμα. Οι χαρακτήρες του βιβλίου είμαι σίγουρη ότι  θα χαραχτούν ανεξίτηλα στην μνήμη σας!

Μην το χάσετε!

LOVE BOOKS-LOVE READ 



ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Δέσποινα, Μόνικα, Απολλωνία. Τρία κορίτσια το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ιστορία, τρεις αχώριστες φίλες με όνειρα για ένα καλύτερο αύριο. Μέχρι εκείνο το βράδυ… Εκείνη την αυγουστιάτικη νύχτα, που κάτω από το φως της πανσελήνου ένα τραγικό γεγονός θα στιγματίσει τη ζωή τους για πάντα και θα τις απομακρύνει τη μία από την άλλη, για να μη θυμούνται, να μην πληγώνονται, να μη νιώθουν ενοχές.

Τριάντα χρόνια μετά, ένα απειλητικό σημείωμα θα τις ενώσει ξανά και θα τις φέρει αντιμέτωπες με την αλήθεια που για χρόνια προσπαθούσαν να κρύψουν. Ο άγνωστος αποστολέας ανατρέπει τις ζωές τους και απεγνωσμένες αναζητούν την άκρη του νήματος.

Ελισάβετ. Ένα κορίτσι που δεν ένιωσε ποτέ την αγάπη, γιατί από παιδί κλήθηκε να πληρώσει το τίμημα ενός άγνωστου για εκείνη παρελθόντος. Και τη στιγμή που ο έρωτας και η ευτυχία τής χτυπούν απρόσμενα την πόρτα, τα μυστικά των τριών γυναικών έρχονται να γκρεμίσουν τη μοναδική της ευκαιρία να ζήσει.

Άραγε, θα βγουν αλώβητες από αυτόν τον επικίνδυνο κύκλο αποκαλύψεων ή κάποια θα αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα μιας τραγικής απόφασης;

Τρεις γυναίκες, ένα μυστικό. Τρεις ζωές συγκλονιστικές, γεμάτες έρωτα, πάθος και ανατροπές. Ένα τραγικό γεγονός που αποκαλύπτεται και φέρνει τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας αντιμέτωπους με τα χρέη της ψυχής τους.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου