Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

LOVE BOOKS -LOVE READ :ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΖΑΚΙΝΘΗ ΣΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΕ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ


Είναι  το τρίτο βιβλίο της συγγραφέως που διαβάζω και οφείλω να ομολογήσω ότι κάθε της δουλειά είναι πραγματικά ξεχωριστή.
Η ανακάλυψη  ενός ημερολογίου πυροδοτεί το έναυσμα για να ξεδιπλωθεί η ιστορία.
Δύο χρόνοι , δύο ιστορίες.
Το χθες και το σήμερα.
Από το παρόν βρισκόμαστε  στο παρελθόν και συγκεκριμένα στην Ζάκυνθο του 19ου αιώνα,  με την μία ιστορία να  διαδέχεται την άλλη!! 
Η συγγραφέας κατάφερε  να μεταδώσει τα βαθιά συναισθήματα των ηρώων με τέτοια μαεστρία, ώστε να βάλει τον κάθε αναγνώστη σε έντονο προβληματισμό, για τα ηθικά διλήμματα και τις ταξικές διαφορές  εκείνης της εποχής. 
Εστίασε  στους ισχυρούς δεσμούς της οικογένειας,  στον ρομαντισμό , στην αγάπη...
Στην αγάπη που κυριαρχεί σε όλες της τις μορφές. 
Σε κάνει να σκεφτείς, να ονειρευτείς, να θυμώσεις, να αναθεωρήσεις. 
 Έντονη πλοκή, γεμάτη αναταραχή, θλίψη και συναισθηματική φόρτιση.Η ένταση, και το μυστήριο όσο  προχωράς στην ανάγνωση του βιβλίου,  ''σφίγγουν'' και την σκυτάλη παίρνουν κάποια γεγονότα που τρέχουν καταιγιστικά . Η αγωνία κορυφώνεται καθώς προσπαθείς να αφομοιώσεις τις  αποκαλύψεις που ανατρέπουν τα πάντα.
Τα συναισθήματα της οργής, της απώλειας,της πίκρας , της αδικίας βρίσκονται  μπροστά σου.
Μια μαγική ιστορία γεμάτη κρυμμένες αλήθειες, μυστικά,  πάθη και λάθη!
Απόλαυσα την κάθε της σελίδα!
 Για άλλη μια φορά η συγγραφέας   στάθηκε αντάξια των προσδοκιών μου!
Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
LOVE BOOKS-LOVE READ 



 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 


 ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


Ένα νεαρό κορίτσι, με σκισμένα ρούχα και πόδια να αιμορραγούν από τις πληγές, τρέχει στο σκοτάδι και απελπισμένο προτιμά να βρει τον θάνατο στη θάλασσα παρά να πέσει στα αδίστακτα χέρια αυτών που την καταδιώκουν.
Βιέννη 1883
Η κόμισσα Άννα Μαρία, αφήνοντας την τελευταία της πνοή, εξο‐ μολογείται στον γιο της ένα τρομερό μυστικό. Συγκλονισμένος εκείνος αποφασίζει να εγκατασταθεί στη Ζάκυνθο για να ανακα‐ λύψει την αλήθεια, την οποία δεν θα μπορούσε να φανταστεί ούτε στον χειρότερο εφιάλτη του.
Αθήνα 2018
Η Ανθή, απόγονος μιας ξεπεσμένης οικογένειας κόντηδων από τη Ζάκυνθο, έρχεται αντιμέτωπη με έναν από τους πιο ισχυρούς επι‐ χειρηματίες του νησιού. Στόχος του είναι να απαλλοτριώσει το τε‐ λευταίο περιουσιακό της στοιχείο, το οικόπεδο με το νεκροταφείο των προγόνων της. Η επίμονη άρνησή της κινεί τις υποψίες και ενισχύει τις φήμες που θέλουν στο νεκροταφείο να είναι θαμμένα τρομακτικά μυστικά. Το παλιό σημειωματάριο που ανακαλύπτει η Ανθή σε έναν από τους πέτρινους τάφους είναι η αφορμή για να βρεθεί άθελά της στο επίκεντρο μιας συνταρακτικής περιπέτειας. Ξετυλίγοντας το κουβάρι της οικογενειακής της ιστορίας, εισχωρεί στο άβατο του πανίσχυρου κόντε ντι Αουγκούστο, εκεί όπου ζούσε και η πανέμορφη μοναχοκόρη του Ζακίνθη, τραγικό θύμα των κα‐ ταστάσεων. Σελίδα με τη σελίδα, η Ανθή παρασύρεται στη δίνη μιας εποχής που χαρακτηρίζεται από αγνή, άδολη αγάπη, αξεπέ‐ ραστες ταξικές διαφορές, αμέτρητα εγκλήματα και ακόμα περισ‐ σότερα σκοτεινά μυστικά. Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις με τις οποίες θα έρθει αντιμέ‐ τωπη, θα της αλλάξουν για πάντα τη ζωή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου