Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

LOVE BOOKS-LOVE READ:ΑΠΟΨΗ ΝΟΥΡΙΝ Η ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΦΩΤΙΣΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΡΙΤΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Νουρίν, το τελευταίο έργο της
Μαρίας Τζιρίτα, κατάφερε μ' ένα μοναδικό  τρόπο να εισχωρήσει στο μυαλό μου.  Το αποτέλεσμα ήταν  να το σκέφτομαι μέρες μετά την ολοκλήρωση του.
Ταξιδεύεις σε ένα κείμενο γεμάτο εικόνες, πλούσιο σε σκέψεις και συναισθήματα. 
 Μπροστά σου ανοίγεται  ένας δύσκολος  αγώνας δρόμου με θέμα την αγάπη,  που είναι  γεμάτος παγίδες και ανυπέρβλητα εμπόδια!
Ο σκληρός ρατσισμός ,η λαχτάρα της  υοθεσίας  και οι  κοινωνικές ανισότητες  προκαλούν έκρηξη αλυσιδωτών συναισθημάτων.
Όλες οι αλήθειες της ζωής βρίσκονται εδώ, στο βιβλίο της Νουρίν, ''απλωμένες'' με τρόπο μαγικό!
Τρεις γενιές,τρία ζευγάρια. 
Ξεκινάει στο όχι και τόσο μακρινό χθες, με την όμορφη ιστορία της Λουκίας και τον Δομίνικου , συνεχίζει με την υπέροχα συγκινητική ιστορία της  Ανέζας και του Αλέκου, για να  καταλήξει στο σήμερα και  στην  συγκλονιστική ιστορία  της Νουρίν.
Ο  αναγνώστης θα ξετυλίξει το κουβάρι της  ζωής τους και  μαθαίνοντας  τις σκέψεις τους, θα  μπορέσει να δει  πως διαμορφώνονται οι  χαρακτήρες τους ,με το πέρασμα του χρόνου.
Όταν φτάσει  η ώρα που θα γνωρίσει την κεντρική ηρωίδα του βιβλίου, την Νουρίν,  θα έχει ήδη γίνει κομμάτι του εαυτού τους, θα τους πονά , θα τους νιώθει  και  θα μπορεί να  τους δικαιολογήσει καλύτερα.
Εμμονές  του ''πρέπει''  και του ''θέλω'' στην πορεία μεταλλάσσονται σε πράξεις αδυσώπητα σκληρές .
Οι ήρωες έρχονται αντιμέτωποι με τον χειρότερο εαυτό τους. 
Την  αγάπη πολλές φορές την ξεπερνά ο ανθρώπινος εγωισμός...
Τραγικά και ανεπανόρθωτα τα  λάθη του.
Κόβει φτερά, κομματιάζει ελπίδες  και  στο τέλος αφήνει πίσω του  ερείπια...
Αυτός που πληγώνει πιο πολύ  είναι αυτός που πονάει περισσότερο στο τέλος!..
Θα χρειαστεί καιρός  για να ξεπεράσουν τη θλίψη  τον πόνο ,την οργή και να ξαναπάρουν τη ζωή στα χέρια τους!
Δάκρυσα,  έκλαψα , συγκινήθηκα,  ερωτεύτηκα ,  πόνεσα ,  χάρηκα,  εξοργίστηκα ,  και στο τέλος  λυτρώθηκα!
Είναι γνωστή άλλωστε η Μαρία για τα αισιόδοξα και ελπιδοφόρα ταξίδια της !Τελειώνοντάς τα,  σου αφήνουν πάντα ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη.!
Αν μου ζητούσαν να περιγράψω με μια πρόταση το βιβλίο, θα ήταν ακριβώς αυτή!

''Η καρδιά όλων των ανθρώπων πάνω σ'αυτή τη γη έχει το ίδιο χρώμα και χτυπά με τον ίδιο τρόπο.''

Μέσα από την μεταμέλεια  μπορούμε  να βρούμε τη γαλήνη της ψυχής μας και να αγγίξουμε την πολυπόθητη ευτυχία.
Εν κατακλείδι αν αφεθείτε στην ιστορία της Νουρίν, θα βυθιστείτε σ' ένα ρεαλιστικό  κοινωνικό  ανάγνωσμα ,που αναμφισβήτητα θα σας  προβληματίσει και αναμφίβολα θα τρυπώσει  για πάντα στην καρδιά σας!


LOVE BOOKS -LOVE READ 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Είδε τον εαυτό της στους ξερότοπους της Αιθιοπίας, να τρέχει και να ψάχνει απελπισμένη τα μωρά της. Γύρω της υπήρχαν δεκάδες μελαμψά παιδάκια, μα εκείνη τα προσπερνούσε γυρεύοντας τα δικά της.
Ξαφνικά τα είδε. Ήταν βέβαιη πως ήταν τα δικά της παιδιά, το ένιωσε τη στιγμή που τα αντίκρυσε και μια άγρια χαρά πλημμύρισε την καρδιά της.
Έτρεξε κοντά τους να τ’ αγκαλιάσει, μα εκείνα απομακρύνονταν. Την έπιασε πανικός. Κάθισε απογοητευμένη στον κορμό του δέντρου κι άρχισε να κλαίει. Τότε το μεγαλύτερο κοριτσάκι τής μίλησε.
«Μην κλαις, μαμά, και μη στεναχωριέσαι. Υπάρχει εδώ ένα κοριτσάκι που σε περιμένει. Αυτό θα είναι το παιδί σου κι εσύ η μαμά του. Και θα είστε πολύ ευτυχισμένες και οι δυο. Η ζωή σου θα γεμίσει φως. Φως από τα μάτια της και την καρδιά της».

Ένα βιβλίο που μιλά για τη διαφορετικότητα, για την αδικία μα και για τη δύναμη της αγάπης. Ένα ταξίδι από τη Σύρο στην Αιθιοπία, γεμάτο δυνατό έρωτα, περιπέτεια, αγωνία και συγκίνηση. Η προσπάθεια δύο ανθρώπων να αποδείξουν πως η αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα, ακόμα και τον κοινωνικό ρατσισμό. Άραγε θα τα καταφέρουν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου