Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

LOVE BOOKS-LOVE READ Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΕΛΙΦ ΣΑΦΑΚ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 Ποικιλόμορφο και  ιδιαίτερα ξεχωριστό ανάγνωσμα!                  
Η συγγραφέας  επιτρέπει στον αναγνώστη, να γνωρίζει το τελικό αποτέλεσμα της ιστορίας από το  πρώτο κεφάλαιο. Έτσι, ενώ  σ' αυτό το βιβλίο αποκαλύπτεται αμέσως ότι ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας θα ζήσει πάνω από  εκατό χρόνια, δεν του λείπει σε καμία περίπτωση η αγωνία για τη συνέχεια. Ο 16ος αιώνας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ,ήταν μια εποχή που αν προκαλούσες  την προσοχή  λάθους ανθρώπου, βρισκόσουν κατευθείαν στο θάνατο!  Εξαιτίας  λοιπόν όλων αυτών  των επικίνδυνων καταστάσεων ,οι εξελίξεις  σε κρατάνε  σε εγρήγορση.
Ο Τζαχάν ένα  δωδεκάχρονο αγόρι  γλιστράει σε ένα πλοίο που ταξιδεύει  στην Κωνσταντινούπολη, για να παραδώσει τον Τσότα, έναν λευκό  ελέφαντα δώρο στον Σουλτάνο. 
Θα γίνει  ο δαμαστής του Τσότα  στο παλάτι .
Από τον ελέφαντα θα ξεκινήσει η φιλία  του Τζαχάν και του  αρχιτέκτονα Σινάν .
Κάτω από τα φτερά του, ο Τζαχάν θα αποκτήσει την εκπαίδευση που χρειάζεται για να γίνει ο αγαπημένος μαθητευόμενος αρχιτέκτονας  του Σινάν.
Θα ερωτευτεί απεγνωσμένα την Πριγκίπισσα Μιχριμάχ.  
Σαν αναγνώστης θα ζήσεις την  υπέροχη απεικόνηση εκείνης της εποχής,μέσα από  μια ιστορία γεμάτη ίντριγκες και  μυστικά .Θα δεις κάποια  όνειρα να  εκπληρώνονται  και κάποια να μένουν  ανεκπλήρωτα.Θα χαρείς για κάποιες φιλίες που ανθίζουν  και θα λυπηθείς για κάποιες άλλες που θα οδηγήσουν  στην καταστροφή.,  
Ο μαθητευόμενος του Αρχιτέκτονας εστιάζει αριστοτεχνικά  στην ιστορική μυθοπλασία, ενώ συγχρόνως δεν του λείπει το μυστήριο, οι ανατροπές και οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις. 
Η Ελίφ Σάφακ  δημιούργησε χαρακτήρες που ξυπνάνε μέσα σου  βαθιά συναισθήματα, σε  μια ιστορία γεμάτη εικόνες  που μαγεύει τον αναγνώστη.
Ο Τζαχάν μπορεί να  είναι ένας φανταστικός χαρακτήρας,  ωστόσο ο Μιμάρ Σινάν ήταν ο πιο διάσημος αρχιτέκτονας της ΟθωμανικήςΑυτοκρατορίας. Έζησε το 16ο αιώνα και συνεργάστηκε διαδοδικά με τρεις Σουλτάνους.
Ένα από τα σπουδαιότερα έργα του είναι: το τζαμί Σελιμιγιέ στην Ανδριανούπολη.
Αν και δεν ανήκω στο συγκεκριμένο αναγνωστικό κοινό που απευθύνεται το βιβλίο, σίγουρα έζησα μια διαφορετική εμπειρία.
Οι λάτρεις του είδους θα απολαύσουν ένα αξέχαστο ταξίδι ακροβατώντας ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θέλουν  να μάθουν τι θα συμβεί στη συνέχεια και σε ποιον...

LOVE BOOKS-LOVE READ 


 ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ιστανμπούλ, δέκατος έκτος αιώνας – πόλη θαυμάτων και κινδύνων.
Όταν ένα νεαρό αγόρι, ο Τζαχάν, έρχεται με ένα δώρο για τον Σουλτάνο –έναν λευκό ελέφαντα που ακούει στο όνομα Τσότα– τους οδηγούν και τους δύο στο θηριοτροφείο του παλατιού. Εκεί μαθαίνουν να φυλάγονται από τις δολοπλοκίες των δαμαστών, των τσιγγάνων, των απατεώνων αυλικών και της πονηρής πριγκίπισσας Μιχριμάχ.
Καθώς γίνονται δεκτοί σε αυτή την ξένη χώρα, ο Τζαχάν ταξιδεύει με τον Τσότα στις πιο μακρινές γωνιές του σουλτανάτου, συμμετέχοντας στις πολεμικές επιχειρήσεις του Σουλεϊμάν. Μια μέρα, όμως, που ο Τζαχάν γνωρίζεται με τον Πρώτο Βασιλικό Αρχιτέκτονα, τον Σινάν, έχει την ευκαιρία να ανεβεί στα αξιώματα της βασιλικής Αυλής. Το να δεχτεί αυτή την πρόκληση σημαίνει ότι αποφασίζει να μπει στις μαρμάρινες αίθουσες, όπου σεργιανίζει η πριγκίπισσα Μιχριμάχ, αλλά και όπου συνωμοτούν οι προδότες – σ’ έναν τόπο θαυμάτων και κινδύνων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου