Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

LOVE BOOKS- LOVE READ ΠΙΚΡΟ ΓΑΛΑ ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Μεταφερόμαστε  στα Γιάννενα της δεκαετίας του 1960, εκεί που  γεννιέται και μεγαλώνει  ο  κεντρικός  ήρωας  της ιστορίας, ο Φώτης.
Το μαρτύριο της πείνας  και της ανέχειας  είναι η καθημερινότητά του.Μπροστά στην ανάγκη της επιβίωσης, έρχεται  και η έσχατη λύση!
Ο προσωρινός  εγκλεισμός του, στην παιδούπολη του Ζηρού.
Εν άγνοια του, θα  σταλεί  στην απάνθρωπη παιδούπολη,  για μια καλύτερη ζωή χωρίς στερήσεις...
Όλα τα δεδομένα στη ζωή του θα ανατραπούν δραματικά.
Θα αποκοπεί από την αγκαλιά της μητέρας του, με τον χειρότερο τρόπο, το ψέμα!
Τραγωδία και  απώλεια γίνονται είναι!
Πόνος , οργή, πίκρα, απελπισία! 
Η  φριχτή  σκληρότητα είναι  η καινούργια του  ζωή.
Το μόνο αίσιο  κάτω από τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν εκεί  στη παιδούπολη,είναι η γνωριμία του και η φιλία του με τον Διονύση.
Κάποια στιγμή θα τους χωρίσουν  και εκεί θα αρχίσουν τα μεγαλύτερα μαρτύρια του Φώτη.
Από την άλλη πλευρά της ζυγαριάς, η μάνα του Φώτη, η  Σοφία και ο Γολγοθάς της ζωής της.
Οι άνθρωποι γύρω της την αναγκάζουν με τον τρόπο τους, να αποχωριστεί το παιδί της.
Το μόνο της όνειρο,  είναι να  μπορέσει να σταθεί στα πόδια της για  να μπορέσουν να γίνουν  πάλι μια ευτυχισμένη οικογένεια.
Τίποτα όμως πιο μόνιμο από το προσωρινό!
Ο καιρός περνά και η πίκρα που συσσωρεύεται στη ψυχή του Φώτη γίνεται όργη και μίσος.
Δεν γνωρίζει τα αίτια της αποξένωσης.
Νιώθει μόνο την  απόρριψη...
Αντίθετα η Σοφία έχει τη ψευδαίσθηση, ότι το παιδί της είναι ευτυχισμένο...
Μαθαίνουμε εναλλάξ για τις ζωές τους και μπορούμε να σκεφτούμε ότι δεν υπάρχει παροιμία πιο σοφή από το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις.
Δεν ξέρω ποιον λυπήθηκα περισσότερο.
Και οι δυο έρχονται αντιμέτωποι με την πιο σκληρή όψη της ζωής.
Ο δύσκολος δρόμος που απλώνεται μπροστά στους ήρωες, είναι δοσμένος  με τόση  μαεστρία και σε συνδυασμό με την μαγική  γραφή του Μένιου  σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι  δίπλα τους.
Υπάρχει απεριόριστη θλίψη και απίστευτος πόνος  μέσα σε αυτές τις σελίδες,δεν λείπει όμως η μακροχρόνια πίστη,η μακροχρόνια αγάπη!
Ο κάθε αναγνώστης που θα το πιάσει στα χέρια του, θα μεταφερθεί πίσω στο χρόνο, και θα ζήσει την πιο ρεαλιστική ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Ένα βαθιά συγκινητικό και ανθρώπινο ανάγνωσμα που μιλάει  κατευθείαν στην ψυχή του αναγνώστη..Η  δυναμική επιστροφή του Μένιου Σακελλαρόπουλου  στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!
Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

LOVE BOOKS-LOVE READ 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Γιάννενα, 1960.

Το νήμα της ζωής, τυλιγμένο με αγκάθια και πόνο, ενώνει απρόσμενα δυο πιτσιρίκια σε μια από τις παιδοπόλεις της Φρειδερίκης, τον Ζηρό. Ο Φώτης κι ο Διονύσης περνάνε μαζί με την Ελλάδα τον δικό τους Γολγοθά. Δυο τρομοκρατημένες παιδικές ψυχές γνωρίζουν σκληρούς επιτηρητές και ομαδάρχες, μακριά από την αγκαλιά και την ασφάλεια της μάνας. Γίνονται σταυραδέλφια και προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Ο Φώτης μετατρέπεται σε αγρίμι κι η ζωή του σημαδεύεται από αποδράσεις, μετέωρες σκέψεις, αγάπη και μίσος για τη μάνα του, αμφισβήτηση της ίδιας της ζωής. Όλα στην κόψη του ξυραφιού, δίπλα στη λίμνη της κυρα-Φροσύνης. Τα δυο παιδιά χάνονται μέσα στον χρόνο. Η ζωή δεν έχει πει την τελευταία λέξη…

Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία της Ελλάδας, στα χρόνια της βασιλείας, της δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης. Μια αληθινή σπαρακτική ιστορία, μέσα από τα μάτια του αγριμιού της Ηπείρου, που συγκλονίζει και τον πιο ψυχρό αναγνώστ
η.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου