Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

LOVE BOOKS-LOVE READ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΟΥΓΙΟΥΤΖΟΓΛΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΞΗ ΣΤΟ LOVE BOOKS-LOVE READ 

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΟΥΓΙΟΥΤΖΟΓΛΟΥ




Πείτε μας λίγα λόγια για το βιβλίο σας <<Το σχέδιο:Αφυπνίζοντας  το πνεύμα  της επιτυχίας>>  που κυκλοφορεί από τις πρότυπες εκδόσειςΠηγή.





   
Το βιβλίο δεν είναι άλλη μία πρόταση αυτοβελτίωσης. Είναι ένα σχέδιο πρακτικό, με αποτελέσματα απτά, που λειτουργεί σε πολλά επίπεδα μέσα μας. Το Σχέδιο θέλει να σας γνωρίσει τη μέσα παλαίστρα, τους έσω αντιπάλους και το πώς να βγείτε νικητές, επιδέξιοι ταξιδιώτες της ζωής. Τα εργαλεία και οι γνώσεις αυτές δεν είναι νέες ιδέες αλλά είχαν γίνει για τους λίγους. Κανείς δεν μας τις έδωσε μεγαλώνοντας, ούτε η οικογένεια, ούτε το σχολείο, ούτε το γραφείο. Είναι ένα βιβλίο καριέρας, καθώς και ένα βιβλίο εργασίας πάνω στον νου και τη βούληση που μας ωθεί προς μια εσωτερική αρμονία. Αυτή η αρμονία είναι που μας ανοίγει τον νου και δυναμώνει τη θέλησή μας. Απ ’αυτήν πηγάζει η αφθονία. Το Σχέδιο έχει 3 ενότητες, αρχικά αυτοπαρατήρηση, αυτογνωσία και αυτοέλεγχο και ύστερα τις βάσεις για ενδυνάμωση βούλησης και εκτελεστικές δυνατότητες.

Πότε και με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε κριτική ικανότητα;

Όλα σχεδόν είναι θέμα νου και βούλησης! Ο άνθρωπος έχει όλα τα απαραίτητα όργανα και αισθήσεις για να αναπτύξει τον νου του, αλλά κάπου μονίμως σκαλώνουμε. Σωστά; Τώρα, η διάθεσή σου να μάθεις και να διδαχτείς είναι ένα από τα καλύτερα περιουσιακά στοιχεία σου. Διότι αυτοί οι τοίχοι της κριτικής μας ικανότητας είναι… αόρατοι και ακόμα και… βουβοί όταν προσκρούουμε! Οπότε, αυτά τα εμπόδια, τα αόρατα, ήθελα να αποκαλύψω, καθώς και να βοηθήσω κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη να γνωρίσει το μέσα του. Τότε είναι που απελευθερωνόμαστε από τα λανθασμένα μοτίβα σκέψης. Στο βιβλίο ξεκινάμε από μια ενότητα με στόχο την απαραίτητη ενίσχυση της αντίληψής μας και πώς να το κάνουμε. Στη συνέχεια, γνωρίζουμε τις καλοθαμμένες μας αδυναμίες και τις αναγνωρίζουμε μέσα μας.

Πιστεύετε πως το σχολείο, η οικογένεια, το περιβάλλον μπορούν να αφυπνίσουν, ώστε να βοηθήσουν σκέψεις διαχείρισης σε συναισθήματα αρνητικά που οδηγούν σε λάθος επιλογές;

Σαφώς και μπορεί το περιβάλλον μας να μας βοηθήσει στη διαχείριση αρνητικών συναισθημάτων και σκέψεων. Αρκετά σπάνια όμως. Δεν είναι εύκολο να γίνει αν δεν ασχοληθούμε και πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία. Αυτός είναι ο λόγος να ασχοληθεί κανείς με τον εαυτό του. Μάλιστα, συχνά υπάρχει και τριβή, ανταγωνισμός, όπου ο εγωισμός μας ξυπνάει και κάνουμε το αντίθετο σε μια διαφωνία ή και υπόδειξη. Μόνο εμείς οι ίδιοι ξέρουμε «τι αισθάνθηκα, τι σκέφτηκα και τι ακριβώς έκανα;» για να συμβουλεύσουμε τον εαυτό μας στην επόμενη παρόμοια περίπτωση και να τα χειριστούμε καλύτερα.

Τι θέλετε να δώσετε στον αναγνώστη, πού θα πρέπει να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον του;

Θέλω να μοιραστώ γνώσεις που φέρνουν την επιτυχία. Υπάρχει μηχανισμός αυτοβελτίωσης από τον καιρό του Πυθαγόρα. Υπάρχει μηχανισμός ανέλιξης της συνειδητότητας και του ορθολογισμού, που σήμερα είναι σημαντικότερος από το IQ μας για την καριέρα μας. Μπορούμε να δυναμώσουμε πάρα πολύ, να ξεφύγουμε από φαύλους κύκλους, ώστε να πετύχουμε επαγγελματικά και προσωπικά! 

Ο μέσος Έλληνας έχει το υπόβαθρο μιας ισορροπημένης σχέσης στα πεδία της ζωής του; Αν όχι, σε ποιον τομέα πιστεύετε πως χωλαίνει περισσότερο;

Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς. Κάθε γενιά διαφέρει πολύ από την προηγούμενή της. Οι ισορροπίες έχουν αντικατασταθεί από την αναγκαία προσαρμογή στις αλλαγές. Πιστεύω πως κάθε λαός έχει κάποια συν και πλην στις «εργοστασιακές του ρυθμίσεις», από κουλτούρα ή γονιδιακή βάση. Οι Έλληνες, ιστορικά, δεν τα βρίσκανε μεταξύ τους. Τους χαρακτηρίζει ανταγωνισμός, περιφρόνηση, ματαιοδοξία και γενικότερα, ένας έντονος εγωισμός. Αυτό δεν μας βοηθάει ως λαό να αντεπεξέλθουμε στη νέα πραγματικότητα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να ξαναδούμε τι μας εμποδίζει και πώς θα βγούμε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις!

Ποιος νομίζετε ότι είναι ο κατάλληλος τρόπος να ελέγξεις τα συναισθήματά σου, διατηρώντας μια στάση ζωής με σταθερή ψυχολογία, ανεπηρέαστη από εξωτερικούς παράγοντες;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει τρόπος να είμαστε ανεπηρέαστοι από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να τους διαχειριστούμε με τη στάση του «θα κάνω το καλύτερο δυνατό και αυτό αρκεί», χωρίς να περιμένω ότι η ζωή δεν έχει πόνο, αν κάνω το άλφα ή σκεφτώ το βήτα. Επενδύοντας λίγο χρόνο στην καλλιέργεια του εαυτού μας, μπορούμε να μειώσουμε δραστικά τον αντίκτυπο εξωτερικών παραγόντων. Πώς; Με το να αντιληφθούμε τα τρωτά μας σημεία και να αρχίσουμε να τα ελέγχουμε. Αυτό είναι και ένα από τα κεντρικά θέματα του βιβλίου. Είναι πολύ πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε, εάν το δείτε προσεκτικά, και τα οφέλη θα φτάσουν σε πολλά σημεία της ζωής μας, φέρνοντας γενικότερη εσωτερική και εξωτερική επιτυχία.

Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να φτάσεις στην προσωπική επιτυχία;

Εξαρτάται από τον χαρακτήρα, το περιβάλλον και την τύχη στη ζωή σου. Δεν είναι για όλους το ίδιο. Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι ίδιοι, ερχόμαστε με κάποια χαρακτηριστικά στη ζωή. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει να ξέρουμε πώς να προσπαθήσουμε!

Πόσο καιρό σάς πήρε η ολοκλήρωση του βιβλίου;

Δύο με τρία χρόνια.

Ποιο ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσετε τη συγγραφή του βιβλίου;

Αγάπη και αίσθημα αλληλεγγύης. 

Είναι ο Έρωτας –όταν υπάρχει– λόγος μετάλλαξης στη συμπεριφορά του ανθρώπου;

Βοηθάει στις ανθρώπινες σχέσεις, ώστε να μπορέσει να αναγεννήσει έναν καλύτερο εαυτό;

Ναι, ο έρωτας είναι πολλά, αλλά είναι και αφορμή αφύπνισής μας, διότι τα έντονα συναισθήματα διαπερνάνε και τις παρωπίδες του εγωισμού και εν μέρει, η αυτοανακάλυψη που προκαλείται είναι και μια διάσταση της ομορφιάς του έρωτα. Αλλά η αγάπη διαρκεί πιο πολύ από τον έρωτα και μπορεί να έχει τα ίδια αναζωογονητικά αποτελέσματα σε σταθερότερη βάση.


Τι πιστεύετε πως θα αποκομίσουν οι αναγνώστες που θα διαβάσουν το βιβλίο σας;
Θα νιώσουν όλοι τα ίδια συναισθήματα; Και τέλος, ισχύουν τα ίδια βήματα και οι ίδιοι κανόνες για όλους ανεξαρτήτως προσωπικότητας;

Θα κερδίσουν πολλά, καθώς είναι πολλά τα θέματα. Ελπίζω πως το βιβλίο θα διευρύνει και θα εμβαθύνει τη συνειδητότητά του αναγνώστη, ενώ σε βάθος χρόνου θα δυναμώσει και τον ορθολογισμό του. Ο καθένας θα πάρει κάτι άλλο από το βιβλίο, ανάλογα με το τι τον απασχολεί. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει τη δυνατότητα να μάθει κάποιες γνώσεις που δεν κυκλοφορούν πολύ και που θα τον κάνουν πιο δυνατό, αυθεντικό, ακέραιο και υπεύθυνο. Το πιστεύω πολύ αυτό!


Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι ανοδικές πορείες και κάθε επιτυχία στο νέο σας βιβλίο.

LOVE BOOKS-LOVE READ



ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η «Αφθονία» είναι πρωτίστως μια κατάσταση εσωτερική, ένα… Σχέδιο εναρμόνισης των διαστάσεων της ζωής! Η προσωπική μας ανάπτυξη έχει τότε άμεσο αντίκτυπο στην επαγγελματική μας εξέλιξη.
Το βιβλίο αυτό, φτιαγμένο για τους φιλομαθείς περίεργους και τους εξερευνητές της ζωής, είναι γεμάτο αποκαλύψεις που φτάνουν πέρα από τα όρια της επιστήμης και του συνειδητού. Πρόκειται για νουθεσίες που είναι παρούσες για χιλιετίες μέσα στις σοφότερες διδασκαλίες.
Ο συγγραφέας του βιβλίου που κρατάτε στα χέρια σας, πολυταξιδεμένος εξερευνητής της επιχειρηματικότητας, συλλέγει, συνδυάζει και μοιράζεται προσωπικές ανακαλύψεις και εμπειρίες ετών, μέσα από 10 αυτοτελείς ενότητες.
«Το Σχέδιο» είναι μια περιήγηση στα άβατα και δυσνόητα πεδία της επιστήμης, της ψυχολογίας, των μύθων, της φιλοσοφίας και των θρησκειών, αποτελώντας παράλληλα ένα ταξίδι ζωής στον δρόμο της προσωπικής μας επιτυχίας. Το βιβλίο σάς προτείνει στρατηγικές και λύσεις σε καθημερινά ζητήματα, συνθέτοντας μια αλυσίδα προτάσεων που δυναμώνουν την προσωπικότητά σας και συγκεκριμένα:
• το επιχειρηματικό πνεύμα
• την ευστροφία
• την αποφασιστικότητα και τη βούληση
• τον ορθολογισμό
• τη διαχείριση των συναισθημάτων
• την αυθεντικότητα και την ακεραιότητα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 
ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΟΥΓΙΟΥΤΖΟΓΛΟΥ
Ο Στέργιος μεγάλωσε στην Αθήνα και έπειτα στο Λονδίνο.
Αποφοίτησε από το London School of Economics με πτυχίο στην Κοινωνιολογία και αργότερα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Διαχείριση Επενδύσεων από το Cass Business School και εργάστηκε στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Αναγνωρίστηκε ως κορυφαίος χρηματοοικονομικός αναλυτής όταν ηγήθηκε στη UBS του ελληνικού τμήματος μετοχών, τόσο από τους επενδυτές όσο και από το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η έρευνά του κάλυψε εκτενώς τους κλάδους κατασκευής, τυχερών παιχνιδιών, λιανικού εμπορίου, καταναλωτικών αγαθών, τηλεπικοινωνιών, παραγωγής ρεύματος τραπεζών και άλλα.
Τον ενδιέφεραν ανέκαθεν η εκπαίδευση και η ανάπτυξη του εαυτού.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου