Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΖΕΜΠΗ ΣΤΟ LOVE BOOKS LOVE READ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ  ΖΕΜΠΗ 


LOVE BOOKS -LOVE READ 

1)Πείτε μας λίγα λόγια για το  βιβλίο σας και για τους ήρωες του  που  κυκλοφόρησε  πριν λίγες μέρες από τις εκδόσεις Διόπτρα με τίτλο ‘’ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ’’ . Υπάρχει κάποιος που σας δυσκόλεψε; Κάποιος που του έχετε ιδιαίτερη αδυναμία ;

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στην Ελλάδα της κρίσης και ειδικότερα στην Αθήνα, όπου συναντιούνται οι ήρωες του βιβλίου. Μια δυναμική υπαστυνόμος, μια καταπιεσμένη νοικοκυρά, ένας τακτικός θαμώνας των φυλακών, ένας πρώην δάσκαλος, ένας κουκουλοφόρος. Πρόκειται για ανθρώπους που ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, δεν έχουν τίποτε κοινό, ωστόσο δένονται κι αναπτύσσουν σχέσεις ζωής. Τους αγαπώ όλους, πολύ, γιατί μου χάρισαν μέσα από την πορεία τους συναρπαστικά ταξίδια συναισθημάτων και ιδεών, τα οποία ελπίζω να μοιραστώ με τους αναγνώστες. Θα ξεχώριζα ίσως τον δάσκαλο, γιατί παρά την αδικία που υπέστη, τα σημάδια που του άφησε η φυλακή και την οργή που τον έσπρωξε στην παρανομία, βρίσκει τα κότσια να κάνει το σωστό.

 2)Πώς διαλέξατε  το θέμα πάνω στο οποίο κινηθήκατε  και την εποχή του  βιβλίου σας; Τι βήματα ακολουθήσατε  για να φτάσετε στο τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα; Είχατε  μια συγκεκριμένη  πορεία και μείνατε σταθερή στην κατάληξη των ηρώων σας  ενώ το είχατε  ολοκληρώσει ; ή κάνατε κάποιες αλλαγές γιατί δεν είχατε μείνει ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα;

Το θέμα προέκυψε παρακολουθώντας την καθημερινή επικαιρότητα, και η εποχή είναι ακριβώς αυτή που ζούμε και βιώνουμε. Δεν υπήρξε συγκεκριμένη πορεία, άφησα απλώς τους ήρωες να με οδηγήσουν μέσα από τις επιλογές τους. Αλλαγές έγιναν πολλές, για να κουμπώσει καλύτερα η ιστορία στο προφίλ των ηρώων.

3) Πείτε μας μια αγαπημένη σας σκηνή από το  βιβλίο.

 Αγαπώ πολύ τις σκηνές όπου η όμηρος Μάρθα, φροντίζει σαν παιδιά της τους απαγωγείς της. Ένας μονόλογός της όπου λέει για τα λάθη των παιδιών, μιλάει στην ψυχή μου.  

4) Τι σας έδωσε το έναυσμα να γράψετε τη συγκεκριμένη ιστορία;

Το έναυσμα ήταν η σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι. Τα δελτία ειδήσεων. Οι κουβέντες των ανθρώπων, η οργή και η απελπισία τους. Η κρίση και ο τρόπος που επηρέασε τις ζωές μας, η ανεργία και το αδιέξοδο των νέων ανθρώπων. Όλα αυτά που ζούμε, τα οποία μας θλίβουν ή μας κάνουν να θυμώνουμε.  

5)Πόσο χρόνο σας πήρε η ολοκλήρωση του βιβλίου;

Το βιβλίο γράφτηκε μέσα σε τέσσερα χρόνια, με μεγάλα διαστήματα σιωπής, όπου η ιστορία ωρίμαζε και οι ήρωες αποκτούσαν πρόσωπο, ταυτότητα και χαρακτήρα . 

 6) Πότε και  με ποιον  τρόπο ‘’γεννήθηκε’’ ο τίτλος του  βιβλίου; Στην αρχή της συγγραφής ή στο τέλος της ;   Γνωρίζω ότι είναι πολύ νωρίς αλλά θα ρωτήσω, έχετε ξεκινήσει κάποιο άλλο βιβλίο;

Ο τίτλος γεννήθηκε στο τέλος, αφού ολοκληρώθηκε το βιβλίο και νομίζω ότι του ταιριάζει. Όσο για το επόμενο, έχω στο μυαλό μου μια καινούρια ιστορία που μου αρέσει πολύ. Είναι όμως ακόμα νωρίς.  

7) Πείτε μας λίγα λόγια για την Χριστίνα. Ποια είναι η καθημερινότητα της; Υπάρχει κάτι που δεν  μπορεί να συγχωρήσει; Πιστεύει στο Happy End   και στην αληθινή φιλία; Τι θεωρεί απόλυτη ευτυχία ;



Η καθημερινότητά μου είναι λίγο πολύ ίδια με αυτή που βιώνει κάθε εργαζόμενη μητέρα. Με το συνηθισμένο άγχος να τα προλάβω όλα, με την αγωνία που αισθάνεται ο καθένας που έχει παιδιά, με τις όμορφες στιγμές που χαρίζει η οικογενειακή ζωή. Πιστεύω στη φιλία, όπως και στη συγγνώμη. Νομίζω ότι όλοι κάνουμε λάθη, άρα όλοι τη δικαιούμαστε. Δεν πιστεύω στο happy end, αλλά στην κάθαρση και τη δικαιοσύνη. Όσο για την απόλυτη ευτυχία, βρίσκεται νομίζω στα απλά καθημερινά πράγματα και στις στιγμές που μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας.
Κλείνοντας θέλω  να ευχηθώ να έχετε απεριόριστη Ευτυχία Αγάπη και Δημιουργικότητα στη ζωή σας !

Σας ευχαριστώ πολύ!
ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Love Books-Love Read

 Κι εγώ σας ευχαριστώ και σας εύχομαι με τη σειρά μου υγεία, τύχη και κάθε επιτυχία σε ό,τι κάνετε.
Με εκτίμηση,
Χριστίνα Ζέμπη




1 σχόλιο:

  1. Δύο εξαιρετικές κυρίες, η Λένα Παπανικολάου και η Χριστίνα Ζέμπη, συναντήθηκαν. Και το αποτέλεσμα; Μια πολύ όμορφη συνέντευξη με καίριες ερωτήσεις και ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Και εις άλλα με υγεία κορίτσια!
    Κατερίνα Γκούνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή