Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΦΙΑ ΠΑΡΑΣΧΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Το ξεκίνησα διστακτικά αλλά από την πρώτη του σελίδα αποτέλεσε για μένα μια αναπάντεχη έκπληξη!
Μέσα από αλλεπάλληλα  flash back  μαθαίνουμε τι συνέβη στο τότε και αντίστροφα μεταφερόμαστε στο τώρα...
Αντώνης -Χαρίκλεια
Φωτεινή -Περικλής,
Οδυνηροί Έρωτες που φουντώνουν  μέχρι την τελευταία στιγμή .
'Ερωτες που χάνονται μέσα από τα απίστευτα παιχνίδια που σκαρώνει η ίδια η ζωή..
Λίγα χρόνια μετά, αυτή η ίδια η ζωή κόντρα  στους άγραφους νόμους ,δημιουργεί νέους έρωτες βάζοντας ανάμεσα τους  το μίσος και την εκδίκηση.
Αντώνης Χαρίκλεια Περικλής Φωτεινή αθώοι και φταίχτες,ήταν όλοι τους αποδέκτες μιας αδυσώπητης μοίρας  που όρισε τις ζωές τους.
Προσπαθούν να κοιτάξουν μπροστά κλειδώνοντας τις καρδιές τους 
Έτσι κυλούν τα χρόνια  παρασύροντας μακριά όσα συναισθήματα   έχουν συσσωρευτεί μέσα τους επιθυμίες όνειρα ελπίδες και πικρά μυστικά.... 
Νέες γνωριμίες ,νέες ευκαιρίες, έρχονται στις ζωές τους  αλλά το παρελθόν είναι τόσο έντονο η πίκρα να σιγοκαίει μέσα τους ..
Το μυαλό έχει τη λογική να κρίνει το καλό από το κακό , το ψέμα από την αλήθεια , το λάθος από το σωστό ....Αλλά εκεί που χτυπά η καρδιά  δεν υπάρχει λογική ..
Πόνος , απελπισία ,μίσος,  ενάντια στον έρωτα! 
Οι ήρωες της ιστορίας δίνουν τα πάντα για αυτούς που αγαπούν, 
Αγαπάνε δυνατά με πάθος , όπως μισούν δυνατά με πάθος 
Γίνονται  χίλια κομμάτια γιατί στο όνομα της  αγάπης δεν υπάρχουν όρια.Μπροστά τους όμως ορθώνεται  ο γιγάντιος  εγωισμός .
Εξηγήσεις που δεν δόθηκαν ποτέ γιατί έτσι το θέλησαν κάποιοι , τους έφεραν αντιμέτωπους με την απελπισία, με την απόρριψη, τον πόνο ,την ταπείνωση, τον εξευτελισμό.
Για κάποιους είναι ήδη  πολύ αργά, αλλά για κάποιους άλλους, λίγα σκαλοπάτια τους χωρίζουν από την απόλυτη ευτυχία αρκεί να  πιστέψουν στον εαυτό τους και να παλέψουν με τα φαντάσματα του παρελθόντος.
Γιατί τα φαντάσματα δεν φεύγουν όταν κλείνεις τα μάτια , όταν σταματάς  να παλεύεις , όταν παραιτείσαι  από κάθε δικαίωμα στην ευτυχία...Τα φαντάσματα φεύγουν όταν τα κοιτάς στα μάτια, μόνο έτσι θα  βρεις τη δύναμη να τα διώξεις από τη ζωή σου για να διεκδικήσεις το μερίδιο της ευτυχίας που σου αναλογεί ! 
Ένα βιβλίο που απόλαυσα στο έπακρο! Αν είστε του αισθηματικού μη το προσπεράσετε!
LOVE BOOKS LOVE READ 


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ 

 Έρωτας, προδοσία, αδικία, καταπίεση, ντροπή και ενοχές είναι οι εφιάλτες της Φωτεινής από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Τα στερημένα από τη γονική αγάπη παιδικά χρόνια, η ντροπή στην οποία τη βύθισε η ίδια της η μάνα, η εφηβεία δίπλα στην αυταρχική θεία, όλα είναι πληγές που μόνο ο έρωτας της με τον Περικλή μπορεί να επουλώσει. Ωστόσο, αυτός ο έρωτας έμελλε να εξελιχθεί στον χειρότερο εφιάλτη της. Την ημέρα που είναι έτοιμη να παραιτηθεί από την ίδια της τη ζωή, η φράση, «τα φαντάσματα να τα κοιτάς στα μάτια, μόνο έτσι θα τα νικήσεις» είναι η ελπίδα που θα την κρατήσει όρθια.

Η Φωτεινή φτάνει στο νησί για την κηδεία της μητέρας της, και όλες οι εικόνες από παρελθόν, όμορφες και άσχημες, ζωντανεύουν στη μνήμη της. Στον τόπο όπου ορίστηκε η σκληρή μοίρα της, στον ίδιο τόπο θα επιστρέψει για να ξαναγράψει το βιβλίο της ζωής της. Γιατί τώρα, δώδεκα χρόνια μετά την οδυνηρή φυγή της, έχει πια τη δύναμη να διώξει τα φαντάσματα και να βγει στο φως του έρωτα…


1 σχόλιο: