Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΚΙΣΣΑΣ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

Δύο έντονες και  ισάξιες ιστορίες....
Δυο ιστορίες, μία στο τότε και  μία στο τώρα! 
Δύο ιστορίες που συγκλίνουν σε μία...
Όλα λοιπόν εις διπλούν !!!
Δύο ιστορίες με κοινή αφετηρία τον Έρωτα...
Τον Έρωτα που  κυριεύει το μυαλό και σαρώνει τα πάντα !
Ο έρωτας είναι αυτό το απόλυτο συναίσθημα που οι ηρωίδες της ιστορίας θα κάνουν τα πάντα για να τον κατακτήσουν !
Ο Έρωτας  είναι η αιτία για ένα συνονθύλευμα συναισθημάτων που οι ηρωίδες θα βιώσουν μέχρι τα άκρα!
Πάθη...Λάθη... και Καταστροφικές Εμμονές, σε μια σφιχτοδεμένη  πλοκή που  θα παρασύρει  κάθε αναγνώστη!
Βούτηξα  μέσα στις σελίδες του και χάθηκα!
Η ψυχοσύνθεση των ηρώων, ήταν απλά εκπληκτική!
Οι περιγραφές μοναδικές!Σκληρές και τόσο ρεαλιστικές που διάβαζα με κομμένη την ανάσα!
Όταν η μαγική πλοκή ντύνεται  με τα συναισθήματα της αγωνίας, του μυστηρίου,της λύπης , και του έρωτα  έχουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα.
Σπάνια συναντάς σε ένα ανάγνωσμα δύο ΤΟΣΟ  δυνατές ιστορίες, πάντα ή μία από τις δύο είναι πιο έντονη, και κάποια σε συγκινεί σίγουρα περισσότερο..Σε αυτό το βιβλίο τις ζεις το ίδιο έντονα!
Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις!
Έπιανα τον εαυτό μου κάθε φορά που μεταφερόμουν από την μια ιστορία στην άλλη ,να διψάει για τη συνέχεια της , οι εναλλαγές  όμως ανάμεσα σε παρελθόν και παρόν ήταν κάθε φορά  τόσο  έντονες  και τόσο δυνατές  που με παράσερναν στη δίνη τους Με κάποιες  εξωφρενικές καταστάσεις ένιωσα απύθμενη  οργή  ...Με κάποιες  άλλες απέραντη λύπη και   την  πίκρα να ξεχειλίζει  μέσα  μου....
Αναφώνησα  όταν έφτασα  στο εκρηκτικό φινάλε , που ήρθε μπροστά μου μέσα από τις αναπάντεχα δραματικές και συγκλονιστικές αποκαλύψεις!!!
Τη συγγραφέα την γνώρισα με τη Διαθήκη του Ζάνα που σίγουρα με κέρδισε σαν ανάγνωσμα ,αλλά  με την υπηρέτρια της Δούκισσας έκανε  σίγουρα τη διαφορά!
Θα σας αφήσει τα  ίδια δυνατά  συναισθήματα που άφησε και σε εμένα.Το αγάπησα και το συστήνω ανεπιφύλακτα!


LOVE BOOKS LOVE READ 


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ 
Ναύπλιο, 1829.
Η Δούκισσα της Πλακεντίας, έπειτα από πρόσκληση του Iωάννη Καποδίστρια, εγκαθίσταται στην Ελλάδα και η Μαντώ, ένα οχτάχρονο κορίτσι, μπαίνει στη δούλεψή της. Γίνεται η αφοσιωμένη της υπηρέτρια και μεγαλώνει στη σκιά της γυναίκας, που τόσο η προσωπικότητά της όσο και η συγκλονιστική της ιστορία σημάδεψαν την Ευρώπη του 19ου αιώνα. Από τις λάσπες στους δρόμους του Ναυπλίου, όπου έπαιζε ξυπόλυτη, μέχρι τα μεγαλύτερα σαλόνια στο Παρίσι και τα παλάτια του Αγγλικού Βασιλείου, η Μαντώ θα χαράξει έναν δρόμο φωτισμένο από το πάθος να βρεθεί στην αγκαλιά του άντρα που έκλεψε για πάντα την καρδιά της. Αθήνα, 2017 Η Γιασεμή, έπειτα από άλλη μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, βρίσκει έναν κατεστραμμένο πίνακα, στην κυριακάτικη βόλτα της στο Μοναστηράκι. Μαγεμένη από την εικόνα της πανέμορφης γυναίκας με το σμαραγδένιο κόσμημα, νιώθει την ανάγκη να ψάξει για το παρελθόν της και καταφέρνει να ανακαλύψει το ημερολόγιό της. Η ιστορία της υπηρέτριας της δούκισσας ξετυλίγεται μπροστά της. Όλο της το είναι απορροφάται από τη ζωή εκείνης της γυναίκας. Σα να χρειάζεται να μάθει την ιστορία της για να ξεχάσει τη δική της. Πού μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα ο έρωτας; Στον θάνατο ή στη ζωή; Στον παράδεισο ή στην κόλαση; Στην αλήθεια ή στο ψέμα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου