Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΖΑΝΑ ΘΕΟΦΑΝΙΑ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ


Μέχρι που  μπορεί να φτάσει κάποιος όταν τον έχει τυφλώσει το μίσος και η απελπισία;
Μια φράση που αντικατοπτρίζει το συγκεκριμένο βιβλίο στο έπακρο!
Οι ήρωες της ιστορίας του σήμερα, Ζέτα,  Έντουαρντ,Ελένη και το παράξενο παιχνίδι της μοίρας, ή μήπως το προκαθορισμένο; .Κανείς από αυτούς δεν γνωρίζει  την ύπαρξη του άλλου!Καλούνται σε ένα δικηγορικό γραφείο όπου τους ανακοινώνεται  ότι  είναι οι  κληρονόμοι της  αμύθητης περιουσίας του άγνωστου για αυτούς μέχρι σήμερα επιχειρηματία Ζάνα Αλεξάνδρου.Απαράβατος  όρος της διαθήκης είναι  η εξιχνίαση  του φόνου  της εγγονής του Ζάνα. Οι τρεις ήρωες όπως είναι φυσικό  έρχονται  πιο κοντά μια και αναγκάζονται να συγκατοικήσουν στο αρχοντικό του εκλειπόντα στην Ήπειρο .Ενώνουν τις δυνάμεις τους ψάχνοντας να βρούνε νέα στοιχεία για την ανεξιχνίαστη  δολοφονία της Αγγελικής.Παρά τις διαφωνίες τους αποφασίζουν να  πιάσουν την άκρη του νήματος από την αρχή με αποτέλεσμα να βρεθούν  εκεί που ξεκίνησαν όλα , στην Μουρίτσα  του  1930 και στην τραγική ιστορία του Ζάνα.  Κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα έρθουν   αντιμέτωποι με το άγνωστο  για αυτούς  παρελθόν τους, καθώς σκοτεινά μυστικά  που σοκάρουν  θα έρθουν στο φως! Οι επανωτές  αποκαλύψεις  θα τους συγκλονίσουν αλλάζοντας  τα μέχρι τώρα  πιστεύω τους   και θα ανατρέψουν  για πάντα τις  τακτοποιημένες ζωές τους.
Ένα χρόνο στη βιβλιοθήκη μου περίμενε υπομονετικά τη σειρά του!Λόγος άμεσος που ρέει , μέσα από μια τριτοπρόσωπη αφήγηση γεμάτη εικόνες  του  χθες και του σήμερα. Το  μυστήριο κάνει την εμφάνιση του από την αρχή του βιβλίου και κρατάει γερά μέχρι το τέλος του.   Αβυσσαλέες  πράξεις ,σκοτεινά κίνητρα. απαγορευμένοι έρωτες, μυστικά πάθη, προδοσίες  και ασύλληπτες επινοήσεις είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του αναγνώσματος!Χαρακτήρες πέρα ως πέρα  αληθοφανείς μέσα απο μια πλοκή που αποσυντονίζει τον αναγνώστη  και τον κρατάει δέσμιο μέχρι και  την τελευταία στιγμή.
 Οι παράφορα θυμωμένες αποφάσεις,  και οι  αποτρόπαιες πράξεις δημιουργούν ακραία  καταστροφικά αποτελέσματα στις ζωές των ηρώων !
Αχ αυτός ο Έρωτας!
Ο έρωτας  που σε κάνει αδύναμο!Ο έρωτας που  πονάει τις ψυχές! Ο έρωτας που  δημιουργεί ανεξίτηλα τραύματα ! ο έρωτας  που μετατρέπεται σε  άσβεστο μίσος!
Σε κάποιους η λύτρωση δεν θα έρθει δυστυχώς  ποτέ!
Έχει αρκετές ώρες που έχω  ολοκληρώσει το βιβλίο και το μυαλό μου βρίσκεται εκεί στην ιστορία του Ζάνα ή μάλλον στον ίδιο τον Ζάνα, είναι ο ήρωας που μου προκάλεσε τα πιο έντονα, τα πιο ανάμεικτα συναισθήματα  και είναι στην ουσία  όσο παράξενο και αν φανεί αυτό, για εσάς που το διαβάσατε, ο ήρωας  που αγάπησα και λυπήθηκα  πιο πολύ από όλους!!!


LOVE BOOKS -LOVEREAD 




ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η Ζέτα, ο Έντουαρντ και η Ελένη, τρεις νέοι, άγνωστοι μεταξύ τους, είναι οι κληρονόμοι της αμύθητης περιουσίας του πανίσχυρου επιχειρηματία, Ζάνα Αλεξάνδρου. Στη διαθήκη, όμως, υπάρχει ένας όρος: να εξιχνιάσουν τον φόνο της εγγονής του. Αυτό που αγνοούν είναι πως μόνο τυχαίο δεν ήταν το ότι αναφέρθηκαν στη διαθήκη. Αποδέχονται την πρόκληση και μετακομίζουν στο αρχοντικό του Ζάνα, στην Ήπειρο. Εκεί αρχίζουν, σιγά σιγά, να ξετυλίγουν το κουβάρι της ζωής του, προκειμένου να φτάσουν στον δολοφόνο της εγγονής του, της Αγγελικής. Η ανεξέλεγκτη πορεία του Ζάνα προς την επιτυχία και τον πλούτο, ξεκινά από τα βουνά του Πωγωνίου, όπου βρέθηκε εγκαταλειμμένος μικρό παιδί. Ο έρωτας που τον σημάδεψε, οι ψυχές που δεν ηρέμησαν και το αίμα που έβαψε τόσες ζωές, συνθέτουν όλη του τη ζωή. Με έδρα τους το αρχοντικό, ξεκινούν ένα οδοιπορικό που θα τους οδηγήσει ακόμα και σε ένα κάστρο στη νότια Αγγλία. Όμως, κάθε νέα ανακάλυψη ανατρέπει την προηγούμενη, κάθε καινούργιο στοιχείο αποτελεί και μία έκπληξη. Έρωτες, πάθη, προδοσίες, εκδίκηση και θάνατος τους περιμένουν σε κάθε τους βήμα. Όσο πιο βαθιά εισχωρούν στην ιστορία, τόσο πιο δύσκολο είναι να απεγκλωβιστούν από αυτήν. Τα μυστικά είναι πολλά και οι αποκαλύψεις συγκλονιστικές. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος όταν τον έχει τυφλώσει το μίσος και η απελπισία; Ο έρωτας λυτρώνει τις ψυχές ή τις καταδικάζει; Για να απαντήσουν οι ήρωες σε αυτά τα ερωτήματα, πρέπει ταυτόχρονα να εξερευνήσουν και το δικό τους παρελθόν. Αυτά που θα ανακαλύψουν, θα αλλάξουν ριζικά τις ζωές τους, ενώ ο έρωτας που γεννιέται περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου