Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΟΡΟΥ ANNA HOPE ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Βουτάς στις σελίδες του και χάνεσαι...Βρίσκεσαι και εσύ στην Αγγλία του 1911 και συγκεκριμένα στο Άσυλο Σάρστον. Γίνεσαι μάρτυρας σε μια εξερεύνηση ψυχών μέχρι το μεδούλι.Παρατηρείς και μαθαίνεις τα πάντα. Τις σκοτεινές επιθυμίες τους , τους κρυφές τους σκέψεις,τα οργανωμένα τους σχέδια βάσει λογικής! Μόνο που κάποια στιγμή η λογική χάνεται  και μέσα από απανωτές και ανατρεπτικές εξελίξεις ζεις την άκρως ρεαλιστική και  σοκαριστική αλήθεια..
Σάρστον !
Το άσυλο που δεν  νοσηλεύονται  μόνο τρελοί αλλά και άνθρωποι με κάθε είδους προβλήματα προσαρμογής ...Έλλα  -Τζον -Τσαρλς-Κλεμ -Νταν οι κεντρικοί και προβληματικοί ήρωες του βιβλίου.Ο καθένας κουβαλά τα δικά του ανεξίτηλα σημάδια. Άνδρες Γυναίκες χωρισμένοι πίσω από ψηλούς τοίχους και καγκελόφραχτα παράθυρα χωρίς να έχουν καμιά επαφή μεταξύ τους!Άθλιες συνθήκες διαβίωσης με απάνθρωπους νόμους και σκληρή αστυνόμευση παντού.Οι παραβάτες τιμωρούνται αλύπητα...
Κάποιοι έχουν μάθει να σιωπούν και να διαχειρίζονται τις καταστάσεις κάποιοι άλλοι σπάνε.
Σκοπός όλων η απόδραση.Η μία μέρα διαδέχεται την άλλη χωρίς καμία αλλαγή.Κάποια Παρασκευή τα πάντα αλλάζουν, μέσω του γιατρού Τσαρλς.Είναι αυτός που έχει την ιδέα για την αίθουσα χορού, θεωρώντας  ότι η  συνάντηση   αντρών και γυναικών  μέσα από την μουσική και το χορό θα συμβάλει στην καλύτερη ψυχολογία των τροφίμων  και στον πιο εύκολο σωφρονισμό τους. Μέσα από αυτές τις συναντήσεις της Παρασκευής θα γνωριστούν και θα αγαπηθούν  η Έλλα και ο Τζον.Η ζωή όλων θα αλλάξει για πάντα,οι μάσκες της αξιοπρέπειας που είναι οι τόσο καλά τοποθετημένες θα πέσουν. Η προδοσία βρίσκεται μπροστά τους . Φιλίες   διαλύονται  και στην  επιφάνεια βγαίνουν τα πιο  πρωτόγονα ένστικτα που μπορείς να φανταστείς .Διεισδύεις  μέσα στον ψυχικό τους κόσμο προσπαθώντας να δικαιολογήσεις κάποιες ανεξέλεγκτες καταστάσεις! Το συναίσθημα της λύπης έντονο και σε μερικά σημεία της οργής ακόμη εντονότερο! Ένα κράμα χαρακτήρων και σαρωτικών αλλαγών που φέρνουν τα πάνω κάτω στην πλοκή της ιστορίας.Όλα αυτά γίνονται με τόσο μαγικό τρόπο  που  νιώθεις ότι  τα ζεις  στο πετσί σου.Αναμφίβολα ένα βιβλίο που δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσεις.Συστήνεται ανεπιφύλακτα!

LOVE BOOKS -LOVE READ 





ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Τους χωρίζουν ψηλοί τοίχοι και καγκελόφραχτα παράθυρα.
Όμως μία φορά την εβδομάδα είναι ελεύθεροι να χορεύουν.
Αγγλία, 1911: Στο άσυλο Σάρστον, όπου άντρες και γυναίκες κρατούνται χωριστά πίσω από ψηλούς τοίχους και καγκελόφραχτα παράθυρα, υπάρχει μια πανέμορφη αίθουσα χορού.
Κάθε Παρασκευή, οι τρόφιμοι συγκεντρώνονται εκεί και χορεύουν.
Ο Τζον και η Έλλα –δυο άνθρωποι που δεν θα έπρεπε καν να βρίσκονται εκεί– συναντιούνται σ’ αυτή την αίθουσα και ο χορός αλλάζει τη ζωή τους για πάντα.
Ο Τζον αρχίζει να της γράφει γράμματα, αγνοώντας ότι η Έλλα δεν ξέρει ανάγνωση. Εκείνη βρίσκει μια φίλη να της τα διαβάζει και τα λόγια του γίνονται η δύναμή της.
Οι Παρασκευές, που περιμένουν με λαχτάρα ν’ αγγίξουν ο ένας τον άλλον, γίνονται ο λόγος για να συνεχίσουν να ζουν. Και η αγάπη που θεριεύει ανάμεσά τους γίνεται εξέγερση και επιβεβαίωση της ανθρωπιάς που τους αρνούνται.
Εμπνευσμένη από μια πραγματική ιστορία Η Αίθουσα χορού θα σας συγκινήσει και θα αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές σας.
«Η βρετανική εκδοχή της Φωλιάς του κούκου.» –The Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου