Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ARMANDO LUCAS CORREA ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

Ναζιστικό Βερολίνο 1939
Γνωρίζουμε τη Χάνα  και τις τελευταίες μέρες, της  διαμονής της , στο Βερολίνο.Μαζί με τον αγαπημένο της φίλο Λεό  προσπαθούν να   κατανοήσουν τι συμβαίνει στη χώρα τους,διψάνε  να μάθουν τα σχέδια των γονιών τους, γιατί πλέον γνωρίζουν ότι είναι θέμα ημερών να φύγουν από το Βερολίνο.   
Νέα Υόρκη 2014 
Τα πάντα ξεκινούν όταν η Άννα παραλαμβάνει  από την Κούβα ένα δέμα  με παλιές  φωτογραφίες από μια άγνωστη συγγενή  του πατέρα της.Διψώντας να μάθει  για το σκοτεινό παρελθόν του  αποφασίζει μαζί με την μητέρα της να ταξιδέψει στην Κούβα. Εκεί θα γνωρίσουν το ''Κορίτσι από τη Γερμανία ''.Μέσα από τις αναμνήσεις  της Χάνα βρισκόμαστε στο χθες.. Μαθαίνουμε  ότι  από τους 937  Γερμανοεβραίους   που επιβιβάστηκαν στο πλοίο έζησαν μόνο οι 287.   Η θλίψη, η ντροπή  και ο  απέραντος   θυμός είναι τα κύρια συναισθήματα που ένιωσα όσο προχωρούσα  την ανάγνωση του βιβλίου.Η μικρή Χάνα είναι το κορίτσι από τη Γερμανία που μαζί  με την οικογένειά της , τον  Λεό και τον πατέρα του  επιβιβάζονται στο υπερωκεάνιο ''Σεντ Λούις''   με προορισμό την Κούβα .Το όνειρο της ελευθερίας είναι μπροστά τους.  
Το βιβλίο  ξεχωρίζει για τις  ζωντανές περιγραφές του Βερολίνου εκείνης της εποχής και συγχρόνως γίνεται μοναδικό   γιατί μέσα από τη πένα του συγγραφέα μαθαίνεις για την άγνωστη μοίρα των Εβραίων στο υπερωκεάνιο του Σέντ Λούις.
 Απελπισία Φόβος Απώλειες  Προδοσία !Ένα απέραντο ΓΙΑΤΙ ! 
Η  Χάνα  το κορίτσι από τη Γερμανία ήρθε για να μας θυμίζει  τις απίστευτα τραγικές  καταστάσεις ,τον εξευτελισμό και τα μαρτύρια  που έζησαν οι Εβραίοι εκείνοι την εποχή.
Ένα έξοχο ιστορικό μυθιστόρημα με έντονη τη γεύση της απώλειας που θα σοκάρει και θα  ΄΄σφίξει΄΄ την καρδιά του κάθε  αναγνώστη!!Φτάνοντας  στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου  η ιστορία της Χάνα και του Λεό θα του μείνει αξέχαστη  καθώς θα  διαβάζει το καθηλωτικό τους  και ανατρεπτικό τους φινάλε!!
Συστήνεται Ανεπιφύλακτα!!!


LOVE BOOKS LOVE READ 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

ΔΥΟ ΝΕΑΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ
ΚΙ ΕΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΌ ΓΕΓΟΝΟΣ
1939
Η Νύχτα των Κρυστάλλων, που τα άλλαξε όλα… Ένα ταξίδι που δεν θα ξεχάσει κανένας από τους επιβάτες του Σεντ Λούις.
Στους δρόμους του Βερολίνου ανεμίζουν κοκκινοασπρόμαυρες σημαίες, και η μικρή Χάνα μαζί με την οικογένειά της και πολλούς ακόμη αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το μέρος που άλλοτε αισθάνονταν σπίτι. Τότε το ταξίδι με το ατμόπλοιο Σεντ Λούις για την Αβάνα τους δίνει μια αχνή ελπίδα ελευθερίας.
Επάνω στο καράβι θα βιώσουν μια ανέμελη πολυτελή ζωή. Γρήγορα, όμως, τα όνειρά τους θα διαψευστούν, και το πλοίο που κάποτε ήταν η σωτηρία τους τώρα φαντάζει ο αφανισμός τους.

2014
Η Άννα Ρόσεν ζει στη Νέα Υόρκη με τη μητέρα της, η οποία δεν μπορεί να συνέλθει από τον χαμό του συζύγου της, την 11η Σεπτεμβρίου. Στα δωδέκατα γενέθλιά της η Άννα παραλαμβάνει ένα παράξενο δέμα από την Κούβα από κάποια άγνωστη συγγενή της με το όνομα Χάνα.
Το ταξίδι της Άννας στην Αβάνα μαζί με τη μητέρα της θα φέρει στο φως ένα μυστηριώδες παρελθόν με γεγονότα που όλοι ήθελαν να ξεχάσουν…

Καθηλωτικό και συγκινητικό... ρίχνει φως σε ένα ακόμη θλιβερό επεισόδιο της ιστορίας του Ολοκαυτώματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου