Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ MARGARET PEMBERTON ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 Τρεις φίλες απόφοιτες της Οξφόρδης η Έλλα η   Κέιτ και  η Δάφνη   τις ενώνει μια δυνατή φιλία!Κοινό τους σημείο η αγάπη τους για  την αρχαιολογία. Κρήτη 1936.  Μέσα από τις ζωές τους μεταφερόμαστε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην Κνωσσό πριν αλλά και κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.Βιώνουμε την χαρά τους  μέσα από τα ευρήματα των   αρχαιολογικών  ανασκαφών,   γνωρίζουμε καλύτερα τις ίδιες μέσα από τις σκέψεις τους και τις επιθυμίες τους καθώς και τα πρόσωπα που υπάρχουν ήδη στη ζωή τους.  Βλέπουμε τα πρώτα χτυποκάρδια και   τις καινούργιες γνωριμίες  που αλλάζουν τις μέχρι τώρα τακτοποιημένες ζωές τους. Χρήστος Σόλτο Λιούις- Άδωνης Νικολέτα Σαμ Χέλμουτ  Κιτ και   Νικ είναι οι υπόλοιποι κεντρικοί ήρωες που βιβλίου.Ο καθένας έχει  δική του ιστορία.Ανομολόγητα πάθη , έρωτες που ανθίζουν και ευδοκιμούν  αλλά και έρωτες  που χάνονται με την πάροδο του χρόνου...Έρχεται ο πόλεμος, η  αγωνία η απώλεια και η απογοήτευση βρίσκεται ένα βήμα μπροστά τους.Σχέσεις που  δοκιμάζονται  και φτάνουν στα όρια τους, σχέσεις  που αλλάζουν μορφή..Τίποτε πλέον δεν παραμένει ίδιο.Ένα κοινωνικό ανάγνωσμα  που  συνδυάζει  με θαυμάσιο τρόπο τα ιστορικά  γεγονότα  με τα φανταστικά!


LOVE BOOKS LOVE READ 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο πόλεμος τους βρίσκει στην Κρήτη. Και θα τους φέρει πιο κοντά –ή θα τους χωρίσει!
Η Έλλα, η Κέιτ και η Δάφνη –Αγγλίδες, φίλες, απόφοιτες της Οξφόρδης, παθιασμένες με την αρχαιολογία– έρχονται στην Κνωσσό λίγα χρόνια πριν από το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Δάφνη αρχικά απολαμβάνει τη ζωή και τον έρωτα, ενώ η Έλλα και η Κέιτ εργάζονται σκληρά σε μια ανασκαφή και αρχίζουν να φέρνουν στο φως σπουδαία ευρήματα.
Πολύ σύντομα ερωτεύονται και αυτές, γνωρίζουν χαρές και απογοητεύσεις, μαγεύονται από το νησί, τους κατοίκους του, τα έθιμά τους.
Κι έπειτα έρχεται ο πόλεμος… Ακολουθούν σκληρές μάχες, αντίσταση, θρίαμβοι, θάνατοι… πάντα με φόντο τα δύσβατα βουνά της Κρήτης. Οι Βρετανοί που βρίσκονται στο νησί στέκονται με αυταπάρνηση στο πλευρό των κατοίκων που πολεμούν με όλες τους τις δυνάμεις, πρόθυμοι να δώσουν και τη ζωή τους για τη λευτεριά.
Οι φιλίες, οι έρωτες, όλες οι ανθρώπινες σχέσεις που σφυρηλατήθηκαν στους χώρους των ανασκαφών δοκιμάζονται μέχρι τα όριά τους.
Γιατί ο πόλεμος μετατρέπει τους φίλους σε εχθρούς, και τους εραστές σε αγωνιστές...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου