Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ 


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


Τη νύχτα που ο Μπράιαν Μπίσοπ δολοφόνησε τη σύζυγό του, βρισκόταν πολλές δεκάδες χιλιόμετρα μακριά. Έτσι τουλάχιστον θεωρεί ο αστυνομικός επιθεωρητής Ρόι Γκρέις, ο οποίος καλείται να ερευνήσει τον φόνο της νεαρής, κοσμικής και γοητευτικής Κέιτι Μπίσοπ. Σύντομα, ο Γκρέις αρχίζει να πιστεύει πως ο Μπίσοπ κατάφερε το αδύνατο: να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη! Μήπως κάποιος έχει κλέψει την ταυτότητά του ή είναι απλά ένας ευφυέστατος δολοφόνος; Καθώς ο Γκρέις ερευνά εξονυχιστικά την αξιοσέβαστη ζωή των Μπίσοπ, αντιλαμβάνεται ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Και ξαφνικά, η εύθραυστη σταθερότητα της δικής του περίπλοκης προσωπικής ζωής αντιμετωπίζει την κατάρρευση. Μια δυνατή ιστορία μυστηρίου με πολλές ανατροπές, που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι και την τελευταία παράγραφο.

Η ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΚΙΣΣΑΣ 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ναύπλιο, 1829 Η Δούκισσα της Πλακεντίας, έπειτα από πρόσκληση του Iωάννη Καποδίστρια, εγκαθίσταται στην Ελλάδα και η Μαντώ, ένα οχτάχρονο κορίτσι, μπαίνει στη δούλεψή της. Γίνεται η αφοσιωμένη της υπηρέτρια και μεγαλώνει στη σκιά της γυναίκας, που τόσο η προσωπικότητά της όσο και η συγκλονιστική της ιστορία σημάδεψαν την Ευρώπη του 19ου αιώνα. Από τις λάσπες στους δρόμους του Ναυπλίου, όπου έπαιζε ξυπόλυτη, μέχρι τα μεγαλύτερα σαλόνια στο Παρίσι και τα παλάτια του Αγγλικού Βασιλείου, η Μαντώ θα χαράξει έναν δρόμο φωτισμένο από το πάθος να βρεθεί στην αγκαλιά του άντρα που έκλεψε για πάντα την καρδιά της. Αθήνα, 2017 Η Γιασεμή, έπειτα από άλλη μία αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, βρίσκει έναν κατεστραμμένο πίνακα, στην κυριακάτικη βόλτα της στο Μοναστηράκι. Μαγεμένη από την εικόνα της πανέμορφης γυναίκας με το σμαραγδένιο κόσμημα, νιώθει την ανάγκη να ψάξει για το παρελθόν της και καταφέρνει να ανακαλύψει το ημερολόγιό της. Η ιστορία της υπηρέτριας της δούκισσας ξετυλίγεται μπροστά της. Όλο της το είναι απορροφάται από τη ζωή εκείνης της γυναίκας. Σα να χρειάζεται να μάθει την ιστορία της για να ξεχάσει τη δική της. Πού μπορεί να οδηγήσει μια γυναίκα ο έρωτας; Στον θάνατο ή στη ζωή; Στον παράδεισο ή στην κόλαση; Στην αλήθεια ή στο ψέμα;
ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ...ΑΛΜΥΡΑ 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Είναι μια στιγμή που ο θυμός, η εκδίκηση και η ζήλεια, κάνουν τις ευθείες γραμμές του χάρακα να δείχνουν τεθλασμένες και μισοτελειωμένοι οι κύκλοι του διαβήτη. Τότε είναι που ο έρωτας, η φιλία και η προδοσία κοινωνούν από το ίδιο ποτήρι με … αγάπη και αλμύρα! Τα παιδικά καλοκαίρια της Λίζας στο Ρέθυμνο, της χάρισαν δυνατές φιλίες και έναν μεγάλο έρωτα, τον Λευτέρη. Η σχέση τους συνεχίστηκε και στα φοιτητικά τους χρόνια στην Αθήνα. Η αγάπη τους έμοιαζε αψεγάδιαστη και η ζωή τους τακτοποιημένη από νωρίς στα καλούπια της ευτυχίας. Τα σχέδιά τους ήταν λες και είχαν ρίξει θεμέλια σε ένα «για πάντα» που θα τους ένωνε και σε ένα «ποτέ» που για κανέναν λόγο δεν θα τους χώριζε. Και όμως… Όταν εκείνος επιστρέφει στο Ρέθυμνο για να εργαστεί ως αρχιτέκτονας και να ζήσει μόνιμα εκεί, τα πράγματα περιπλέκονται. Η προδοσία τρυπώνει ύπουλα ανάμεσά τους και γρήγορα η δίψα για εκδίκηση γίνεται στόχος για τη Λίζα. Στα μάτια της έμοιαζε το τέλειο σχέδιο, ήταν; Ο ανομολόγητος έρωτας του Σήφη οπλίζει τη φαρέτρα της, αλλά μόνο στην αρχή, γιατί η αγάπη είχε άλλα σχέδια για εκείνους. Όχι, όμως για πολύ. Ο Λευτέρης στήνει καρτέρι στον Σήφη, προκειμένου να λογαριαστούν και τότε, όλα ανατρέπονται… Τα λάθη τους γίνονται οι φυλακές τους, από χώμα, από βαριά σίδερα και από μοναξιά. Το κλειδί της ευτυχίας μοιάζει να έχει χαθεί οριστικά. Μόνο η τύχη, η μοίρα και η ζωή θα καταφέρουν να λαξεύσουν ένα αντικλείδι. Αλλά μόνο ένα!
ΔΚΑΚΡΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Την ημέρα που ξεκίνησαν όλα, η Άλκηστη είχε ραντεβού με την οδοντίατρό της. Όμως, αντί γι’ αυτήν, βρίσκει ένα ματωμένο σημάδι στον τοίχο κι έναν άγνωστο που την εμποδίζει να φύγει… Λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση της γιατρού, ένας θάνατος συγκλονίζει την Άλκηστη. Η σκιά του βαραίνει πάνω της κι έτσι αποφασίζει να υπερβεί τους δισταγμούς της και να περάσει για πρώτη φορά το καλοκαίρι στο αιγαιοπελαγίτικο νησί της καταγωγής της. Ωστόσο, τα πρόσωπα και τα γεγονότα που σχετίζονται με την εξαφάνιση της γιατρού, την περιμένουν εκεί, για να την εμπλέξουν σε έναν χορό αποκαλύψεων. Την ημέρα που ξεκίνησαν όλα, ο Ντέιβιντ, στρατιωτικός εισαγγελέας στη Νέα Υόρκη, επιστρέφει στην Ελλάδα για να προστατεύσει τη θεία του από μια αδιευκρίνιστη απειλή. Αντί γι’ αυτήν, μόμως, βρίσκει ένα άδειο σπίτι με ένα ματωμένο σημάδι στον τοίχο και μια νεαρή γυναίκα, στην οποία δεν επιτρέπει να φύγει προτού μάθει όσο περισσότερα μπορεί για τις συνθήκες εξαφάνισης της θείας του. Έμπειρος στην αντιμετώπιση τέτοιων υποθέσεων, ο Ντέιβιντ εργάζεται μεθοδικά για να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Τα στοιχεία τον οδηγούν στο αιγαιοπελαγίτικο νησί της καταγωγής του και στα ίχνη της Άλκηστης. Ένα καθρεφτάκι που στην πίσω πλευρά του έχει σχεδιασμένο ένα λευκό μπουμπούκι, συνδέει την εξαφάνιση της γιατρού με ένα σπίτι στο νησί και μια υπόθεση ναρκωτικών. Ταιριάζοντας ένα ένα τα κομμάτια, ο Ντέιβιντ διαπιστώνει αφενός ότι η Άλκηστη έχει σημαντική εμπλοκή στην υπόθεση και αφετέρου ότι ο ίδιος έχει ανάγκη να την κρατήσει δίπλα του με κάθε τρόπο. Σε αυτό το ταξίδι, κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο του Αιγαίου και ανάμεσα στο εκτυφλωτικό λευκό των σπιτιών και τις ομορφιές του νησιού, η Άλκηστη θα ξεπεράσει τη θλίψη της, θα ερωτευτεί βαθιά και θα κινδυνεύσει θανάσιμα.

 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΓΙΑΣΕΜΙ 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Δεκατρία χρόνια τώρα η Χαρά βιώνει την απαξίωση, την ταπείνωση, τον εξευτελισμό από τον άντρα που αγάπησε και παντρεύτηκε. Δεκατρία χρόνια τώρα αναζητά ένα χάδι, μια τρυφερή κουβέντα, ένα γλυκό φιλί. Κάθε βράδυ μουσκεύει το μαξιλάρι της με δάκρυα, με το βλέμμα χαμένο στο κενό και την ψυχή της να βουλιάζει στη θλίψη. Και περιμένει. Περιμένει τον φύλακα?άγγελο που θα απλώσει τις φτερούγες του και θα την κλείσει στην προστατευτική αγκαλιά του. Κι εκείνος έρχεται με το πρόσωπο του Μάνου, ενός παλιού συμφοιτητή της, που για περισσότερα από είκοσι χρόνια δεν έπαψε να την αγαπά. Την παίρνει από το χέρι και ακολουθούν μαζί τα βήματα της αγάπης που τους ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν, στη μικρή αυλή του σπιτιού στην Πάρο, δίπλα στη «θαλασσογραφία του Τσαρούχη», όπως αποκαλούσε ο Μάνος μια απλοϊκή ζωγραφιά στον κήπο του. Μεθούν με τα αρώματα του έρωτα, που θυμίζουν πορτοκάλι και γιασεμί, και ζουν ευτυχισμένοι στον δικό τους ονειρεμένο μικρόκοσμο. Τα όνειρα όμως δεν διαρκούν πολύ και αυτοί, μακριά από κάθε τι που τους χώρισε και τους πλήγωσε, δεν θέλουν να αποδεχτούν καμία μοιραία απόφαση…

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΛΤΑΣ 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Βατικανό. Μια κραυγή πανικού διακόπτει ξαφνικά τις ψαλμωδίες στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα βλέμματα όλων στρέφονται ψηλά, καθώς το σώμα ενός άνδρα πέφτει από τον θόλο του ναού. Ένας ψίθυρος που ολοένα και δυναμώνει αποκαλύπτει αυτό που ήδη γνώριζαν οι σέκτες του Βατικανού: το θύμα, ο Λουντοβίκο Ρουσπάντι, ήταν εκλεκτό μέλος των Ιπποτών της Μάλτας. Ο επιθεωρητής Αουρέλιο Ζεν εισχωρεί στα άδυτα των αδύτων, αντλεί πληροφορίες για μια θρησκευτική οργάνωση που δρα στους κόλπους των Ιπποτών και αναζητά στοιχεία και αποδείξεις μέσα σε απόκρυφα μεσαιωνικά χειρόγραφα που βρίσκονται στην περίφημη Βιβλιοθήκη του Βατικανού. Ενώ οι πιέσεις για την εύρεση του ενόχου εντείνονται, ο Ζεν αρχίζει να υποψιάζεται τη σαγηνευτική ερωμένη του Τάνια, η οποία φαίνεται να κρύβει αμαρτωλά μυστικά. Ο κύκλος αίματος δεν έχει κλείσει ακόμα... Όλα δείχνουν ότι η θρησκεία έχει μεν τις απαντήσεις, αλλά το άλλο της πρόσωπο αποσιωπά την αλήθεια. Ο ιταλός αστυνομικός επιθεωρητής Αουρέλιο Ζεν είναι ο πιο περίπλοκος και συναρπαστικός ήρωας του Michael Dibdin: ένας άνθρωπος που ακούραστα προσπαθεί να επιβάλλει τον νόμο σε μια κοινωνία που συνεχώς φθίνει. Σε αυτό το μυστηριώδες μυθιστόρημα, ο Ζεν καλείται να σπάσει το άβατο του Βατικανού και να αντιμετωπίσει την πιο επικίνδυνη και θανατηφόρα απειλή στην καριέρα του.
ΒΕΝΤΕΤΑ 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Σαρδηνία. Ένας μεγιστάνας δολοφονείται στο οχυρωμένο κτήμα του. Τα υψηλής ασφάλειας ηλεκτρονικά κυκλώματα της έπαυλης καταγράφουν το έγκλημα όχι όμως και το πρόσωπο του δολοφόνου, που παραμένει στο σκοτάδι. Ο ένοχος κατορθώνει να ξεφύγει, αψηφώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Τα συμφέροντα είναι πολλά, πολιτικά, οικονομικά, προσωπικά. Οι ύποπτοι ακόμα περισσότεροι: υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, επιφανείς πολίτες, ορισμένοι με παράνομες διασυνδέσεις. Το κοινό τους σημείο είναι ότι όλοι τους έχουν ισχυρό κίνητρο για φόνο. Ο επιθεωρητής Αουρέλιο Ζεν καλείται να λύσει το μυστήριο όσο πιο διακριτικά και αθόρυβα γίνεται. Ο Ζεν ξεκινά μια μυστική έρευνα. Όταν τα κομμάτια του παζλ αρχίζουν να ενώνονται και να προδίδουν τους ενόχους, όλα τα καταπιεσμένα πάθη, οι σκοτεινές ίντριγκες και οι ραδιουργίες εμφανίζονται μπροστά του και τον φέρνουν αντιμέτωπο με ένα σχεδόν ξεχασμένο πρόσωπο από το παρελθόν, που τον ακολουθεί τώρα με μανία, έχοντας μοναδικό στόχο την εκδίκηση. Μια βεντέτα ξεκινάει… Ο ιταλός αστυνομικός επιθεωρητής Αουρέλιο Ζεν είναι ο πιο περίπλοκος και συναρπαστικός ήρωας του Michael Dibdin: ένας άνθρωπος που ακούραστα προσπαθεί να επιβάλλει τον νόμο σε μια κοινωνία που συνεχώς φθίνει. Σε αυτό το πρώτο, εξαιρετικά ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα, ο ίδιος ο Ζεν καλείται να παρακάμψει τον νόμο για να εξιχνιάσει την πιο δύσκολη υπόθεση της καριέρας του.

Η ΕΡΗΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ένα ξεχασμένο κουτί με παλιές φωτογραφίες γίνεται η αφορμή να ξεδιπλωθεί στη μνήμη μια αληθινή και συνταρακτική ιστορία αγάπης. Τα λίγα τετραγωνικά της μικρής αποθήκης μεταφέρονται στον χρόνο και στον χώρο και ανατέλλει το κόκκινο φεγγάρι, που δείχνει πάντα το σωστό μονοπάτι. Η Άννα, μια νεαρή γυναίκα με πληθωρικό και αισιόδοξο χαρακτήρα, γίνεται ταυτόχρονα θύμα και θύτης ενός παράλογου έρωτα: Ο Πάνος, ένας πλούσιος φίλος της που δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς εκείνη, προκειμένου να την κερδίσει, χρησιμοποιεί κάθε μέσον και μεταχειρίζεται τους ανθρώπους σαν παιχνίδια ενώ κι ο ίδιος, εγκλωβισμένος μέσα στο πάθος του, μάταια προσπαθεί να βρει διέξοδο. Ο Νίκος, από την άλλη, ανερχόμενο μουσικό αστέρι, γνωρίζει την Άννα μέσα από μια «παρεξήγηση». Ερωτεύονται κι εκείνη φωτίζει σαν φάρος τη ζωή του. Όμως, η φιλοδοξία μπορεί να γίνει πιο δυνατή κι από τον έρωτα κι όταν τα κρυμμένα μυστικά του αποκαλύπτονται, θα τολμήσει ένα άλμα σε άλλα φώτα, αυτά της εφήμερης δημοσιότητας, με κάθε τίμημα. Γύρω τους, οι «φίλοι». Συμπρωταγωνιστές και μοιραίοι κομπάρσοι, άλλοτε μετακινούνται σαν πιόνια, κι άλλοτε αιχμαλωτίζονται σε αόρατα δίχτυα, προδίδουν ή προδίδονται, κινώντας τα δικά τους νήματα και πλέκοντας την Άννα, τον Πάνο και τον Νίκο ακόμα πιο σφιχτά μεταξύ τους. Το πάθος, η ζήλεια, η απόγνωση, στροβιλίζονται, διαχέονται, συγκρούονται, ώσπου η αληθινή αγάπη να ξεχωρίσει ή να χαθεί για πάντα στην έρημο του κόκκινου φεγγαριού…

ΚΑΦΕ ΡΟΥΑΓΙΑΛ 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Εκείνη τη χρονιά μια φλογάτη βουκαμβίλια είχε σκαρφαλώσει στον τοίχο και είχε πνίξει το παλιό όμορφο αρχοντικό. Η Τζούλια είχε ακούσει πολλές φορές να λένε ότι τις χρονιές που άνθιζαν έντονα οι βουκαμβίλιες, γίνονταν συνταρακτικά γεγονότα. Καβάλα, άνοιξη του 1967: Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, μια οικογενειακή τραγωδία και τα όνειρά της που ζητούν δικαίωση, ωθούν την Τζούλια να φύγει για το Παρίσι. Στα χέρια της παλιές επιστολές, ποιήματα, σκίτσα και ξεθωριασμένες φωτογραφίες που βρίσκονταν κρυμμένα σε σκονισμένες βιβλιοθήκες, συνθέτουν την ιστορία της οικογένειας της για πάνω από εκατό χρόνια… Τεργέστη, αρχές του 19ου αιώνα: Στο αρχοντικό του βαρόνου Πελεγκρίνι γεννιέται η Καρλότα, καρπός της παράνομης σχέσης του με μια υπηρέτρια. Μεγαλώνοντας, γίνεται μια πανέμορφη γυναίκα που ερωτεύεται και παντρεύεται τον ιδεολόγο Πάολο ντι Ριβόλι, έναν νεαρό δημοσιογράφο με αρχοντική καταγωγή που συχνάζει στο Καφέ Ρουαγιάλ - το στέκι των επαναστατών της εποχής. Θα μπει στο στόχαστρο της αυστριακής διοίκησης και κυνηγημένοι θα φύγουν για την Κέρκυρα. Κεφαλονιά, καλοκαίρι του 1849: Το αγεφύρωτο μίσος που χωρίζει τις δύο οικογένειες στέκεται εμπόδιο στον έρωτα της Φιλομήλας Μανίνη και του Ούγο δε Ρόσι. Ο ευγενής επαναστάτης ονειρεύεται ελευθερία και δικαιοσύνη για τους κατοίκους του νησιού του. Η εξέγερση των αγροτών, τον παρασύρει και φυγαδεύεται στην Ιταλία. Οι δρόμοι των δύο νέων χωρίζουν και ένα μεγάλο μυστικό θα μείνει για καιρό κρυμμένο. Γυναίκες δυνατές και έξυπνες, άνδρες τυχοδιώκτες και ιδεολόγοι, παρασύρονται στη δίνη της ιστορίας. Η Τζούλια νιώθει επιτακτική την ανάγκη να μιλήσει για τις ζωές τους, να προφυλάξει τις ιστορίες τους από τη λήθη, να γίνει ο συνδετικός κρίκος δύο εποχών. Η λαμπερή Τεργέστη των Αψβούργων, η Κεφαλονιά των εξεγέρσεων, η Κέρκυρα της φινέτσας και η Θεσσαλονίκη του μυστηρίου, πόλεις μαγικές σε εποχές συναρπαστικές. Και ο έρωτας πανταχού παρών, παθιασμένος, απελπισμένος, συναρπάζει και διαψεύδει.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ 

ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου