Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Διαβάζοντας και  την πέμπτη δουλειά της Δήμητρας Ιωάννου, αυτό που σίγουρα μπορώ να γράψω, είναι ότι μπήκε δυναμικά στο χώρο της συγγραφής από το πρώτο της βιβλίο και κάθε της δουλειά αποτελεί και ένα υπέροχο λογοτεχνικό ταξίδι.
Μέσα από μια γραφή που τρυπάει τη ψυχή και μια πλοκή που προκαλεί θύελλα συναισθημάτων,  κρατάει τον αναγνώστη σε εγρήγορση από την πρώτη μέχρι και την τελευταία σελίδα του βιβλίου της.
Η Φιλίτσα έχει μάθει να ζει αθόρυβα στα σκοτάδια...
Η Ειρήνη η φίλη της, με τη μορφή της διέλυσε  τα σκοτάδια της  και έφερε ένα χρυσό ήλιο που θέρμανε την καρδιά της .
Πού ξεκινά το ψέμα ;Και πού η αλήθεια ;
Το μυαλό τους  κλειδώνει,  ο στόχος τους αμετακίνητος τους παρασέρνει σε κατηφόρες χωρίς επιστροφή...
Οι χωριστές πορείες τους μέσα από τα υπολογιστικά σχέδια  ξεκλείδωνουν τις ζωές τους...
Συναντήσεις και γνωριμίες μοιραίες!
Τηλέμαχος -Διονύσης -Φώτης- Μαρία - Ρόζα Άγγελος . Ακροβατούν στον παθιασμένο έρωτα, λυγίζουν και πονούν από το βάρος πρωτόγνωρων συναισθημάτων τους που έρχονται απρόσκλητα μπροστά τους και τους μεταμορφώνουν σε ευάλωτους έφηβους.
Μυστικά Λάθη και Πάθη!
Μονόδρομος!
<<Άγρια η αγάπη που έρχεται άφθονη, ενώ δε τη ζήτησες ποτέ...Σε πλακώνει σε εξουθενώνει και σε πνίγει...>>
Κρύβεται στις πιο σκοτεινές γωνιές...Και τότε τη βλέπεις ...Ο χρόνος σταματά σαδιστικά.
Ατέρμονες σκέψεις βασανίζουν και θέτουν διλήμματα...
Οι θύελλες ξεσπούν αναπόφευκτες μέσα από μοιραίες αποκαλύψεις.Το μυαλό γνωρίζει τη λογική αλλά την  αρνείται...
Οι ήρωες παίρνουν ζωή μέσα από τις άψυχες σελίδες ,λικνίζονται άγρια χαμένοι στον στρόβιλο του πάθους, της κυριαρχίας ,της προδοσίας!!
Μεθούν από στιγμές ονειρικές και ατόφια χαρά... Οι  αχαλίνωτες επιθυμίες μεταλλάζονται σε δυσφορία. ενοχές και τύψεις ..
Τα συναισθήματα πιο έντονα από ποτέ ξεχειλίζουν και πνίγουν  κάθε φόβο, κάθε συνήθεια, κάθε λογική!
Πύρινες λαίλαπες ξεταπετάγονται  από παντού. Η πίκρα μπερδεύεται με την προδοσία, ο πόνος είναι αφόρητος, τα πάντα παίρνουν άλλη διάσταση!
Γιατί εύκολα λερώνεται η ευτυχία όταν είναι κλεμμένη...
 Ο επίλογος  του βιβλίου κλίνει με μια αναπάντεχη έκπληξη, μας γυρνά  στην πρώτη δουλειά της συγγραφέως,στην Κασσάνδρα!Με την τελευταία της δουλειά η Δήμητρα Ιωάννου όχι απλά  ξεπέρασε τον εαυτό της αλλά  ξεπέρασε και κάθε προσδοκία μου!
Δηλώνω μαγεμένη!!!


LOVE BOOKS LOVE READ 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

1960
Η μυστηριώδης γυναίκα που περιδιαβάζει στις όχθες του Αχέροντα χαρίζει τις γνώσεις της στη δεκαεξάχρονη Φιλίτσα. Η τελευταία φτάνει στην Αθήνα, αλλάζει το όνομά της σε Ρόζα και χτίζει μια αυτοκρατορία από το μηδέν. Η πολυτάραχη ζωή της Ρόζας σημαδεύεται από μεγάλους έρωτες, ισχυρές ίντριγκες, έντονα μίση κι ένα σκοτεινό μυστικό που καλείται να περιφρουρήσει πάση θυσία, ακόμα και με την ίδια της τη ζωή. 

2017 
Η δολοφονία της πασίγνωστης πλέον Ρόζας Παλαιολόγου συγκλονίζει το πανελλήνιο και ο διάσημος ερευνητής Χρήστος Βαράγκης μαζί με την εγγονή της, τη Λευκή, καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Όσο περνά ο καιρός, εισχωρούν όλο και πιο βαθιά σε έναν λαβύρινθο μίσους και θανάσιμων εχθρών. Κι ενώ αναζητούν τη λύση στο παρελθόν, η βοήθεια έρχεται ανέλπιστα από το αγερικό του ποταμού. Ποια είναι η μυστηριώδης Λευκοθέα που αναδύεται από τα πέπλα του χρόνου και φαντάζει φτιαγμένη από τα αθάνατα νερά; Θα καταφέρουν να λύσουν τους γρίφους της Ρόζας, έτσι όπως φαίνεται η ίδια να τους καθοδηγεί μέσα από τα έργα αρχαίων δημιουργών που έχουν υμνήσει τον επιβλητικό Αχέροντα;

Ένα βιβλίο κεντημένο με τους θρύλους του ποταμού των στεναγμών και των μυθικών παραποτάμων του, που διέσχιζαν τον Άδη. Μια ιστορία που, περνώντας μέσα από τον θάνατο, υμνεί τη ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου