Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΨΕΜΑ 





ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Η ιστορία ενός ανθρώπου που επιθυμούσε να γίνει τραγουδιστής.
Όμως, σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ζωής, η ίδια η μοίρα, μ’ έναν παράξενο τρόπο, τον επιλέγει να γίνει ιερέας. Χάνει την αγάπη τραγικά κι αναγκάζεται να βιώσει έναν γάμο συμβιβασμού για να μπορέσει να χειροτονηθεί. Ο Γιάννης γίνεται ένας εντελώς εναλλακτικός ιερέας, που βρίσκεται πάντα κοντά στις χαρές και στις πίκρες των ανθρώπων της ενορίας του κι όχι μόνο. Αγαπιέται πολύ απ’ το ποίμνιό του, που τον υποστηρίζει και τον υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια.
Το ξεκίνημα και η πορεία του στην ιεροσύνη εξελίσσονται με αναπάντεχες εναλλαγές, που διαφοροποιούν όλα τα μέχρι τότε δεδομένα και οδηγούν τον παπα-Γιάννη μπροστά σε ανατροπές που αλλάζουν ριζικά την καθημερινότητά του. Στην παρ’ ολίγον απώλεια της επαφής του με την πραγματικότητα και την ίδια τη ζωή, εμφανίζεται ένας άνθρωπος που μόλις έχει ξεφύγει από την άβυσσο της κατάθλιψης. Η Μαρία θα δει σαν θείο δώρο
τη συνάντησή της με τον παπα-Γιάννη και θα τον φέρει κοντά της μ’ ένα απροσδόκητο και ευφάνταστο ψέμα... Όμως, όταν μια επιλογή στηρίζεται σ’ ένα ψέμα, έστω κι ευλογημένο, που σώζει και σκορπά ευτυχία, αργά ή γρήγορα οι ίδιες οι περιστάσεις, καμμιά φορά κι η τύχη, θα ανασύρουν στο φως την αλήθεια! Και τότε... είναι μοιραίο τα πράγματα να πάρουν εντελώς ανεξέλεγκτη τροπή.
Ένας άνδρας ανάμεσα σε μια αλήθεια σκληρή κι ένα ψέμα ευλογημένο! Τί θα διαλέξει;
Μια γυναίκα που απαρνιέται την πραγματικότητα και μπλέκεται στα δίχτυα του απόλυτου έρωτα. Θα μπορέσει να βρει διέξοδο; Ένα παιδί που βιώνει την εγκατάλειψη στους τέσσερεις τοίχους ενός ορφανοτροφείου. Θα αγαπηθεί κάποτε όπως αξίζει να αγαπιέται πάντα ένα παιδί;



ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


Όταν ένα γυμνασιοκόριτσο που το έλεγαν Λουσίντα Χέις και το αγαπούσαν οι πάντες βρίσκεται δολοφονημένο, δεν μένει κανένας ασυγκίνητος στο νυσταλέο προάστιο του Κολοράντο όπου έμενε:
ούτε το αγόρι που αγαπούσε βαθιά το κορίτσι, ούτε ένα άλλο κορίτσι που ήθελε να ζήσει κι αυτό την ίδια τέλεια ζωή της ούτε ο αστυνομικός στον οποίον ανατίθεται να ερευνήσει τη δολοφονία της. Την επαύριο της τραγωδίας, τα τρία αυτά μοναδικά πρόσωπα –ο Κάμερον, η Τζέιντ κι ο Ρας–, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τα πιο σκοτεινά τους μυστικά προσπαθώντας να βρουν την παρηγοριά, την αλήθεια ή και τα δυο.
Η Ντάνια Κουκάφκα κάνει ένα εκπληκτικό ντεμπούτο εξερευνώντας μ’ εξαίσιο τρόπο θέματα ταυτότητας αλλά και τη λεπτή κοφτερή γραμμή ανάμεσα στην αγάπη και τις εμμονές, ανάμεσα στο «παρακολουθώ» και το «κοιτάζω», ανάμεσα στην αλήθεια και στις αναμνήσεις. Το Κορίτσι στο Χιόνι καθηλώνει, συγκινεί βαθιά, και μένει αξέχαστο καθώς μας παρουσιάζει το μοναδικό ταλέντο της Ντάνια Κουκάφκα.


ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Τη δεκαετία του ’70, η Ισμήνη, μια γυναίκα που ανήκει στην ελίτ της αθηναϊκής κοινωνίας, με όπλο τη σκοτεινή πλευρά της ψυχής της, καταστρέφει όποιον απειλεί τον γάμο της. Η Αρετή, η καμαριέρα της Ισμήνης, κρυφά ερωτευμένη με το αφεντικό της, πρέπει να αντιμετωπίσει μια θανάσιμη παγίδα που έχει στηθεί για εκείνη.
Χρόνια μετά, οι δραματικές εξελίξεις στο ερωτικό τρίγωνο της Αθήνας σφραγίζουν τη ζωή του ανυποψίαστου Φίλιππου στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Το πλήρωμα του χρόνου όμως θα φτάσει.

Αποκαλύψεις ανασκαλεύουν το πυρωμένο παρελθόν και η φωτιά αρχίζει να φουντώνει. Μήπως η άκρη από το νήμα που δένει τη ζωή των ηρώων κρύβεται στα ακατάληπτα λόγια μιας ξεμωραμένης γριάς;
«Την έθαψα με τα ίδια μου τα χέρια. Τύλιξα το κορμάκι της σ’ ένα σεντόνι και την έθαψα στην πίσω αυλή. Κάτω από τη λεμονιά μας».


ΛΕΩΝ ΚΑΙ ΕΜΙΝΕ 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ 
 Σμύρνη, Δεκέμβρης του 1918, λίγο μετά το τέλος του Μεγάλου Πολέμου. Το χρονικό της πόλης και η ζωή μιας νέας γυναίκας ξετυλίγονται σαν δυο κουβάρια σιγά-σιγά. Πόσο μοιραία θα αποδειχτεί η ύπαρξη ενός άνδρα, που καθορίζει την τύχη της κοπέλας, ενώ ταυτόχρονα παλεύει για την επιβίωση της πατρίδας του;
Τέσσερα χρόνια μετά, λάθη και προδοσίες θα οδηγήσουν τη Σμύρνη στο τραγικό της τέλος, με αποκορύφωμα τη φοβερή φωτιά του Σεπτέμβρη. Θα ακολουθήσει και ο έρωτας της νεαρής γυναίκας παράλληλη πορεία ή θα καταφέρει παρ’ ελπίδα να επιζήσει ανάμεσα στις φλόγες;


ΙΚΑΡΙΔΕΣ 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ 
Ισμήνη, Βερόνικα, Μάρθα, Ουρανία... κορίτσια που μεγαλώνουν στο οικοτροφείο «Ίκαρος», σε μια Ελλάδα
μεταπολεμική, τραυματισμένη...
Η Ισμήνη, παραιτημένη ως την ωριμότητα, αρχίζει να αναγνωρίζει τις ανασφάλειές της και να έρχεται αντιμέτωπη μ’ αυτές.
Η Βερόνικα θωπεύει τους ξεχασμένους στόχους της και αποφασίζει να τους κυνηγήσει αδίστακτα.
Η Μάρθα βλέπει με απορία μια φάρσα της να γίνεται η ίδια η μοίρα της.
Η Ουρανία, γεμάτη από ενοχές που γέννησε μέσα της ο φθόνος, παλεύει στην υπόλοιπη ζωή της για να εξιλεωθεί.
Και δίπλα σ’ αυτές τις κοπέλες, η Ολυμπία, η διευθύντρια του οικοτροφείου, που ύστερα από δύο γάμους κι έναν άκρως επικίνδυνο έρωτα εκπληρώνει τραγικά, ως άλλος Ίκαρος, τον θριαμβικό της κύκλο.
Οι κοπέλες του οικοτροφείου μεγαλώνουν με ένα ραβασάκι στην τσέπη.
Ποιές απ’ αυτές, όμως, θα πάνε στο ραντεβού με την πρόκληση; Ποιές θα τολμήσουν να κάνουν την παράτολμη πτήση, να γευτούν την ηδονή τού να ζει κανείς στα όρια, και πέρα απ’ αυτά, κι ας κινδυνεύουν να βρεθούν τσακισμένες σαν τον Ίκαρο;
ΤΗΣ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ ΤΑ ΦΙΛΙΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
 Της καληνύχτας τα φιλιά της Λουίζας και του Γιώργου, της Αντιγόνης και του Ιεροκλή, του Σωτήρη και της Ελένης είναι τα φιλιά του έρωτα. Αυτού του έρωτα που μεταμορφώνει  τους ήρωες του βιβλίου σε ικέτες μιας ευτυχίας που κάποιες στιγμές την αγγίζουν, για να την προσπεράσουν πάλι. Όμως η κάθε στιγμή μπορεί να αποδειχθεί μοιραία...
Μέσα στους παγωμένους διαδρόμους ενός παλιού κτηρίου ένα μεγάλο μυστικό κυκλοφορεί, που μόνο ένας το γνωρίζει. Όταν θα τελεστεί ένας φόνος ο ένοχος θα καταφέρει να παραμείνει ανώνυμος, μέχρι τη στιγμή της καταγγελίας και της αποκάλυψης.
Και μαζί θα αποκαλυφθεί πώς η αγάπη για τον άνθρωπο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή.
«Γυιέ μου, επειδή είμαστε άνθρωποι κάνουμε λάθη και, όταν αγαπάμε, αυτά τα λάθη γίνονται μεγάλα και μας πνίγουν. Ενώ, αν ήμασταν θεοί, θ’ αγαπούσαμε χωρίς να κάνουμε λάθη. Γιατί θεός σημαίνει δίκαιος και αλάνθαστος.


 ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ!
ΚΑΛΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ!

LOVE BOOKS LOVE READ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου