Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΑΛΜΥΡΑ ΑΛΕΚΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

Λίζα -Λευτέρης-Σήφης
Είναι οι τρεις κεντρικοί ήρωες της ιστορίας.Φίλοι από τα παιδικά τους χρόνια.Λευτέρης και Σήφης διεκδικούν την καρδιά της Λίζας .Κερδίζει ο Λευτέρης ,αλλά η μοίρα έχει άλλα σχέδια ή μήπως η φιλοδοξία? 
Το μόνο σίγουρο δεν μπορεί κανείς  να τα έχει όλα.Κάποιος χάνει σιγά  σιγά το έδαφος και κάποιος άλλος το κερδίζει.Ο φόβος της απώλειας ντυμένος μέσα από το ψέμα φέρνει στην επιφάνεια την προδοσία.Ένα σχέδιο εκδίκησης ξεκινά,  στην  πορεία εκτροχιάζεται και  καταλήγει σε ένα μεγάλο έρωτα.Οι ισορροπίες ανατρέπονται και οι παιδικές  φιλίες διαλύονται  στο όνομα της αγάπης. Όταν τα γεγονότα τα ακολουθείς και δεν κάνεις τίποτα για να τα αλλάξεις  πρέπει να είσαι έτοιμος και για τις συνέπειες...
Όταν ο  εγωισμός γίνεται σύμμαχος του εαυτού σου  τότε έχεις χάσει το παιγνίδι! Η οργή μέσα από απεγνωσμένες κινήσεις κόβει κάθε γέφυρα με την πραγματικότητα και φέρνει την καταστροφή.
Τρεις τραγικές φιγούρες  μπαίνουν  στο στόχαστρο της συγγραφέως και ο αναγνώστης  γνωρίζει   όλες τους τις σκέψεις ,όλες τους τις κινήσεις εναλλάξ, με αποτελέσματα να μην ξέρει ποιον να δικαιολογήσει και  ποιον να λυπηθεί. Η πιο τραγική φιγούρα τουλάχιστον για μένα, ήταν ο Λευτέρης.Κρατούσε το κλειδί της ευτυχίας στο χέρι του μα όταν το συνειδητοποίησε ήταν πλέον αργά..  
Η Αλέκα Ζωγράφου με τη λιτή και άμεση γραφή της κατάφερε  να με εγκλωβίσει μέσα στις άψυχες σελίδες του κειμένου.Οι ήρωες πήρανε ζωή  και  με  κράτησαν σε συνεχή αγωνία  μέχρι το τέλος αυτής της γλυκόπικρης ιστορίας. Παρακολούθησα  βήμα βήμα τις  ζωές τους.
Βίωσα τον πόνο, την λύπη, την οργή, την αγωνία.Ένα βιβλίο γεμάτο μηνύματα.Η ευτυχία  δεν χαρίζεται σε κανένα. Το σημαντικό είναι να σκέφτεσαι τι επιθυμείς πραγματικά και να βάζεις στόχο να το κάνεις πραγματικότητα...
LOVE BOOKS -LOVE READ 




 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Είναι μια στιγμή που ο θυμός, η εκδίκηση και η ζήλεια, κάνουν τις ευθείες γραμμές του χάρακα να δείχνουν τεθλασμένες και μισοτελειωμένοι οι κύκλοι του διαβήτη. Τότε είναι που ο έρωτας, η φιλία και η προδοσία κοινωνούν από το ίδιο ποτήρι με … αγάπη και αλμύρα! Τα παιδικά καλοκαίρια της Λίζας στο Ρέθυμνο, της χάρισαν δυνατές φιλίες και έναν μεγάλο έρωτα, τον Λευτέρη. Η σχέση τους συνεχίστηκε και στα φοιτητικά τους χρόνια στην Αθήνα. Η αγάπη τους έμοιαζε αψεγάδιαστη και η ζωή τους τακτοποιημένη από νωρίς στα καλούπια της ευτυχίας. Τα σχέδιά τους ήταν λες και είχαν ρίξει θεμέλια σε ένα «για πάντα» που θα τους ένωνε και σε ένα «ποτέ» που για κανέναν λόγο δεν θα τους χώριζε. Και όμως… Όταν εκείνος επιστρέφει στο Ρέθυμνο για να εργαστεί ως αρχιτέκτονας και να ζήσει μόνιμα εκεί, τα πράγματα περιπλέκονται. Η προδοσία τρυπώνει ύπουλα ανάμεσά τους και γρήγορα η δίψα για εκδίκηση γίνεται στόχος για τη Λίζα. Στα μάτια της έμοιαζε το τέλειο σχέδιο, ήταν; Ο ανομολόγητος έρωτας του Σήφη οπλίζει τη φαρέτρα της, αλλά μόνο στην αρχή, γιατί η αγάπη είχε άλλα σχέδια για εκείνους. Όχι, όμως για πολύ. Ο Λευτέρης στήνει καρτέρι στον Σήφη, προκειμένου να λογαριαστούν και τότε, όλα ανατρέπονται… Τα λάθη τους γίνονται οι φυλακές τους, από χώμα, από βαριά σίδερα και από μοναξιά. Το κλειδί της ευτυχίας μοιάζει να έχει χαθεί οριστικά. Μόνο η τύχη, η μοίρα και η ζωή θα καταφέρουν να λαξεύσουν ένα αντικλείδι. Αλλά μόνο ένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου