Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΑΠΕΣ ΞΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΕΛΕΝΗ ΚΕΡΑΜΑΡΗ

Γνώρισα την Ελένη Κεραμάρη μέσα από  την πρώτη της δουλειά,το '' Το 'Αλφα της Ιθάκης μου '' και αποτέλεσε ειλικρινά μια αναπάντεχη έκπληξη για μένα!Ένα βιβλίο που αγάπησα και ξεχώρισα!!Περίμενα εδώ και χρόνια την καινούργια της δουλειά, ήθελα να δω αν θα μπορέσει να με ταξιδέψει με τον ίδιο τρόπο, γιατί μέσα στα τόσα χρόνια που ακολούθησαν, πέρασαν πολλά βιβλία από τα χέρια μου. Δικαίως λοιπόν ανυπομονούσα !Όχι απλά στάθηκε αντάξια κάθε προσδοκίας αλλά την ξεπέρασε!!Η επιστροφή της Ελένης ήταν ακόμη πιο δυνατή από την προηγούμενη δουλειά της!Τα συναισθήματα που ένιωσα όσο προχωρούσα στην ανάγνωση του κειμένου ήταν εκρηκτικά. Μπήκα στο πετσί  αυτής της συγκλονιστικής  ιστορίας  και έζησα ως το μεδούλι  την πορεία της ζωής των ηρώων  από την αρχή  ως το τέλος! Αναστάσης -Μαγδαλινή- Ανθή  και η κινητήριος δύναμη της ιστορίας η σατανική  Εριφύλη,  από πίσω τους στέκονται αξιοπρεπέστατα η Μαριάνθη και η τραγική φιγούρα του  Δημητρού.  Μελίνα -Σταύρος -Μάνος - Μαρία,Δύο δυνατές  ιστορίες, δύο διαφορετικές  εποχές. Το παρελθόν στέκεται μπροστά τους... Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις, ανεπίτρεπτα  πάθη και  ανείπωτα μυστικά που σοκάρουν και αλλάζουν τα πάντα στις ζωές τους...  Κρυφές επιθυμίες σιγοβράζουν  καθώς ετοιμάζονται να βγούνε στην επιφάνεια... Όνειρα μέσα στις στάχτες..  Ελάχιστοι κατάφεραν να ξεφύγουν από το παρελθόν τους, την νύχτα που σταμάτησε  ο χρόνος...Χρειάστηκε μόνο μια στιγμή για να αλλάξουν τα πάντα!!Ποιοι ξέφυγαν και ποιοι όχι, θα σας αφήσω να το ανακαλύψετε μόνοι σας.Το μόνο σίγουρο? Ετοιμαστείτε για μεγάλες  συγκινήσεις...Θεωρώ ότι η Ελένη Κεραμάρη έδωσε τον καλύτερο της εαυτό, και αυτό θα το εισπράξει ο κάθε αναγνώστης ! Συνιστάτε ανεπιφύλακτα!


LOVE BOOKS -LOVE READ 



ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Όταν οι μελανιές στο κορμί της άρχισαν να γίνονται ο μόνιμος σύντροφός της, η Μελίνα αποφάσισε πως έπρεπε να φύγει. Το αρχοντικό δίπλα στη λίμνη ήταν η τελευταία ελπίδα σωτηρίας της, εκεί δεν θα μπορούσε να τη βρει κανείς… ούτε εκείνος. Ήταν το μόνο μέρος που θα μπορούσε να κρύψει τη ντροπή της ψυχής της. Όπως έκανε κάποτε κι εκείνη…
Το γράμμα που βρίσκει μέσα στο μπαούλο της σοφίτας, γραμμένο πενήντα χρόνια πριν, μοιάζει να έχει αποδέκτη του την ίδια. Καινούργια πρόσωπα έρχονται στη ζωή της, που όμως κάτι της κρύβουν. Ακόμα και το βλέμμα του Σταύρου, που της δείχνει ότι την έχει ερωτευτεί παράφορα, το σκεπάζει μια ενοχή που δεν μπορεί να εξηγήσει. Οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του παρελθόντος στοιχειώνουν το παρόν της. Γιατί χωρίς να το γνωρίζει, αποτελεί μέρος μιας παλιάς και ξεχασμένης ιστορίας, που κρύβει μέσα της μίση και πάθη, μα και την ανάγκη για εκδίκηση και δικαίωση.
Κανείς δεν μπόρεσε να απαλλαγεί από το παρελθόν του, όσο κι αν το προσπάθησε. Γιατί η ζωή σε φέρνει πάντα αντιμέτωπο με αυτό που φοβάσαι περισσότερο, με την αλήθεια της ψυχής σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου