Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ -ΙΟΥΝΙΟΣ 2018

ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΙΣΟ -STEPHEN KING 

 Μετάφραση: Αντώνης Καλοκύρης
Κατηγορία: Θρίλερ
 Πατήστε εδώ για να δείτε απόσπασμα του βιβλίου 
«Μια ιστορία που, πολύ απλά, θα σας κόψει το αίμα.» –The New York Times Book Review
Ο Θαντ Μπόμοντ θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένος. Επί σειρά ετών έγραφε εξαιρετικά επιτυχημένα βίαια θρίλερ υπογράφοντας ως «Τζορτζ Σταρκ», αλλά πλέον αποφάσισε να αρχίσει και πάλι να γράφει χρησιμοποιώντας το δικό του όνομα, και να «θάψει» για πάντα το δυσοίωνο ψευδώνυμό του.
Τώρα όμως είναι ύποπτος για μια σειρά από στυγερές δολοφονίες, που –όπως υποψιάζεται μόνο ο ίδιος– φαίνεται να έχει διαπράξει ο… φανταστικός συγγραφέας των μπεστ σέλερ του.
Ένας από τους δύο πρέπει να πεθάνει.
Αλλά πώς μπορείς να σκοτώσεις κάτι που δεν γεννήθηκε ποτέ;

«Το σκοτεινό μισό είναι απίστευτα απολαυστικό. Ο Κινγκ διαθέτει έμφυτο αφηγηματικό ταλέντο που καθηλώνει τον αναγνώστη.» –Daily Express
«Ένα δυνατό, καθηλωτικό μυθιστόρημα με στοιχεία μυστικισμού και θρίλερ.» –Kirkus Review
«Εκπληκτικά τρομακτικό… Ένα από τα καλύτερα έργα του Κινγκ.» –Publishers Weekly

Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει γράψει πάνω από 50 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Κάρι, Το Αυτό, Σάλεμς Λοτ, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Στάσου πλάι μου, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Ο Θόλος. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και με το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ τo 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του. Το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN.


NO EXIT -ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΞΟΔO
TAYLOR ADAMS


Κατηγορία βιβλίου: Θρίλερ
 Πατήστε εδώ για να δείτε απόσπασμα του βιβλίου
Τι θα έκανες για να σώσεις ένα εγκλωβισμένο κορίτσι από τον απαγωγέα του, ενώ βρίσκεσαι στη μέση του πουθενά μέσα στη χιονοθύελλα;…
Η Ντάρμπι Θορν, φοιτήτρια κολλεγίου, ακινητοποιείται από μια ξαφνική χιονοθύελλα σε ένα πάρκινγκ της εθνικής οδού στη μέση του πουθενά, ενώ πηγαίνει στην άρρωστη μητέρα της.
Ετοιμάζεται να περάσει τη νύχτα στο πάρκινγκ, μαζί με άλλους τέσσερις εγκλωβισμένους οδηγούς, όταν ξαφνικά βλέπει ένα τρομαγμένο μικρό κορίτσι κλειδωμένο μέσα σε ένα από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Το κινητό της δεν έχει σήμα και δεν υπάρχει διέξοδος λόγω της κακοκαιρίας. Το μόνο που ξέρει είναι ότι ένας από τους άλλους ταξιδιώτες είναι ο απαγωγέας...
Ένα θρίλερ γεμάτο ανατροπές που καθηλώνει τον αναγνώστη και δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα!



«Ένα από τα πιο συγκινητικά βιβλία που έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό.» –Books 'n' All
«Μια άγρια βόλτα στο ρόλερ κόστερ.» –Nicki’s Life of Crime
«Ένα μυθιστόρημα έντονο και σπαρακτικό.» –Books From Dusk Till Dawn

Ο Τέιλορ Άνταμς ολοκλήρωσε τις κινηματογραφικές του σπουδές στο Eastern Washington University έχοντας στο ενεργητικό του δύο βραβεία, τα Excellence in Screenwriting Award και Edmund G. Yarwood Award, και μια ταινία μικρού μήκους (And I Feel Fine, 2008). Αρθρογραφεί στο μπλογκ KAYU-TV’s Fox Life και έχει γράψει τα μυθιστορήματα Eyeshot και Our Last Night. Το No Exit είναι το τρίτο του μυθιστόρημα. Τα δικαιώματα μετάφρασής του έχουν πουληθεί σε 19 χώρες και πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο από την 20th Century Fox. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον Τέιλορ στο tayloradamsauthor.com και να τον ακολουθήσετε στο Twitter: tadamsauthor

F. SCOTT FITZGERALD
ΘΑ ΠΕΘΑΙΝΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΑΜΕΝΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤA


Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
Κατηγορία: Παγκόσμια λογοτεχνία | Κλασική λογοτεχνία
  Πατήστε εδώ για να δείτε απόσπασμα του βιβλίου
Μια ακυκλοφόρητη συλλογή διηγημάτων του F. Scott Fitzgerald!
Σε αυτή τη συλλογή έχουν συγκεντρωθεί τα τελευταία αδημοσίευτα διηγήματα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, του εμβληματικού συγγραφέα των μυθιστορημάτων Ο μεγάλος Γκάτσμπι και Τρυφερή είναι η νύχτα, με σχολιασμό της μελετήτριας του έργου του, Αν Μάργκαρετ Ντάνιελ.
Και τα δεκαοκτώ διηγήματα αποδίδουν με υπέροχο τρόπο ένα μωσαϊκό εικόνων από τη δεκαετία του ’30. Ορισμένα είχαν κυριολεκτικά χαθεί και ξαναήρθαν στο φως μόλις πρόσφατα, κάποια προορίζονταν για κινηματογραφικά σενάρια αλλά ποτέ δεν έγιναν ταινίες, ενώ άλλα παρέμειναν αθέατα επειδή οι επιμελητές παλαιότερων εκδόσεων δεν κατανοούσαν το νόημά τους –ο μόνιμος φόβος του συγγραφέα μήπως λογοκριθούν ή υποστούν προσαρμογές…
«Ένας θησαυρός διηγημάτων που έμειναν αδημοσίευτα επειδή ο Φιτζέραλντ αρνιόταν να υποβληθούν σε επιμέλεια… Και τώρα τα έχουμε στη διάθεσή μας –μια απροσδόκητη και σπουδαία προσθήκη στο έργο του!» –Washington Post
«Μια συλλογή που ρίχνει φως στην πιο σκοτεινή, πιο αυτοβιογραφική πλευρά του Φιτζέραλντ…» –Vice

Ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ γεννήθηκε στο Σεντ Πολ της Μινεσότα το 1896. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, πολέμησε στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και δημοσίευσε το πρώτο του μυθιστόρημα, Η άλλη όψη του Παραδείσου, το 1920. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τη Ζέλντα Σάιρ και, για τα επόμενα δέκα χρόνια, το ζευγάρι μοίραζε τον χρόνο του ανάμεσα στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, και τη Ριβιέρα. Ο Φιτζέραλντ ήταν ένας αληθινά καινοτόμος συγγραφέας. Χάρη στη γραφή του, απέκτησε τη φήμη ενός από τους σημαντικότερους και πλέον αγαπητούς Αμερικανούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα, και τα μυθιστορήματά του Ο μεγάλος Γκάτσμπι και Τρυφερή είναι η νύχτα θεωρούνται αριστουργήματα. Πέθανε το 1940 από καρδιακή προσβολή στο Λος Άντζελες, μόλις σαράντα τεσσάρων ετών, ενώ έγραφε το μυθιστόρημα Ο τελευταίος μεγιστάνας.
Η Αν Μάργκαρετ Ντάνιελ διδάσκει λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο New School της Νέας Υόρκης. Από το 1996 μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει πλήθος εργασιών με θέμα τον Φιτζέραλντ και τον Μοντερνισμό.


GREER HENDRIKS • SARAH PEKKANEN
Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

Μετάφραση: Σοφία Τάπα
Κατηγορία βιβλίου: Θρίλερ
 Πατήστε εδώ για να δείτε απόσπασμα του βιβλίου
Best seller των New York Times
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα κάνετε πολλές υποθέσεις.
Θα πιστέψετε ότι διαβάζετε για μια ζηλιάρα πρώην σύζυγο,
…που έχει εμμονή με μια όμορφη, νεότερη γυναίκα, την οποία ετοιμάζεται να παντρευτεί ο άντρας που αγαπούν και οι δυο τους.
Θα πιστέψετε ότι κατανοείτε την ανατομία αυτού του μπερδεμένου ερωτικού τριγώνου.
Ε, λοιπόν, ξεχάστε ό,τι πιστεύετε!
Αυτό το απολαυστικά ανατριχιαστικό μυθιστόρημα θα σας βυθίσει στις πιο σκοτεινές πτυχές του ανθρώπινου ψυχισμού –σε όλα εκείνα που αρνούμαστε να δούμε στο όνομα του έρωτα.
Τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται…
«Το ψυχολογικό θρίλερ στα καλύτερά του… Τρομακτικό, αινιγματικό, συνταρακτικό, καταπληκτικό –όλα αυτά μαζί, σε ένα από τα καλύτερα θρίλερ της χρονιάς!» –Nancy McFarlane, Fiction Addiction
«Ένα καταπληκτικό μυθιστόρημα για τον γάμο και την προδοσία… Διαβάστε το οπωσδήποτε!» –Lauren Weisberger, συγγραφέας του best seller Ο διάβολος φοράει Prada

Η Σάρα Πεκάνεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη συγγραφέας. Έχει γράψει άλλα επτά μυθιστορήματα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και έχει συνεργαστεί με κορυφαίες εφημερίδες, όπως οι Washington Post και USA Today. Έχει τρεις γιους και ζει λίγο έξω από την Ουάσινγκτον.
Η Γκριρ Χέντρικς σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και εργάστηκε για περισσότερες από δύο δεκαετίες ως υπεύθυνη εκδόσεων στον εκδοτικό οίκο Simon & Schuster, ενώ πρωτύτερα εργάστηκε στο περιοδικό Allure. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στους New York Times και στο περιοδικό Publishers Weekly. Ζει στο Μανχάταν με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους. Αυτό είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.


  KATE FURNIVALL
Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη
Κατηγορία βιβλίου: Κοινωνικό | Εποχής
 λλου: Μαλακό
 Πατήστε εδώ για να δείτε απόσπασμα του βιβλίου
Μια χώρα σε αναταραχή. Μια γυναίκα που έχει μόνο μία ευκαιρία να σωθεί!
Ιταλία, 1945. Τα βρετανικά και αμερικανικά στρατεύματα προσπαθούν να βοηθήσουν την Ιταλία να ορθοποδήσει μετά τον πόλεμο, ενώ οι Ιταλοί αγωνίζονται να επιβιώσουν.
Η Κατερίνα Λομπάρντι βρίσκεται σε απόγνωση. Ο πατέρας της είναι νεκρός, η μητέρα της εξαφανισμένη, ο αδελφός της κινδυνεύει, η ίδια φτάνει στα άκρα για να προστατέψει τη ζωή της ανάμεσα στα ερείπια των βομβαρδισμένων δρόμων της Νάπολης… Οι αποφάσεις που καλείται να πάρει θα χαράξουν το μέλλον της.
Παλεύοντας να καθαρίσει το όνομα του πατέρα της που κατηγορείται για προδοσία, ανακαλύπτει μια πλεκτάνη εναντίον της οικογένειάς της.
Ποιον μπορεί να εμπιστευτεί σε αυτό το χάος και ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός; Άραγε, τα μυστικά του παρελθόντος θα γίνουν η καταστροφή της;.
«Εξαιρετικό μυθιστόρημα, υπέροχο ανάγνωσμα.» –Daily Telegraph
«Συναρπαστική πλοκή, γρήγορος ρυθμός, αιχμηρή ατμόσφαιρα απειλής.» –The Times
«Ένα συναρπαστικό και αγωνιώδες ανάγνωσμα, ελκυστικό, αιχμηρό, γεμάτο μυστήριο. Το λάτρεψα!» –Dinah Jefferies, συγγραφέας των best seller Η Νύφη της Κεϋλάνης, Γυναίκα από Μετάξι και Πριν τους μουσώνες

Η Κέιτ Φέρνιβαλ γεννήθηκε στην Ουαλία, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο London University και εργάστηκε στον χώρο των εκδόσεων και της τηλεοπτικής διαφήμισης. Το 2000 αποφάσισε να γράψει την εντυπωσιακή ιστορία της ζωής της μητέρας της, η οποία είχε μεγαλώσει στη Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία, και έτσι προέκυψε το Η Ρωσίδα παλλακίδα που έγινε best seller των New York Times. Έχει γράψει δέκα ιστορικά μυθιστορήματα, δύο από τα οποία ήταν υποψήφια στη βραχεία λίστα για το RNA Historical Novel of the Year Award. Ζει με τους δύο γιους της και τον σύζυγό της δίπλα στη θάλασσα, στο Ντέβον. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γι’ αυτή στο www.katefurnivall.com

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ 
ΙΟΥΝΙΟΣ -2018 


LOVE BOOKS - LOVE READ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου