Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Η ΤΙΜΩΡΟΣ -ΘΩΜΑΗ ΜΠΡΕΝΤΑ- ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΥΑΣ


.Κάποια συναισθήματα δεν περιγράφονται αλλά μόνο διαβάζονται.Δε ξέρω τι να πρωτοσχολιάσω Νομίζω πως μια κόλλα  αναφοράς δε θα έφτανε για να εκφράσω τι ακριβώς ένιωσα..Απόλυτα επιβλητικό...Απόλυτα έντονο ...Θα το  προσπαθήσω όμως  χωρίς να αποκαλύψω τίποτα.Κεντρικοί ήρωες :Φωκάς -Μενδρινός δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ισχυρέςκαι απόλυτες προσωπικότητες . Μαγδαληνή- Σταυριανή  κινητήριος δύναμη μπαίνει δυναμικά στις ζωές τους!Τίποτα πλέον δεν παραμένει ίδιο.Η Αλήθεια και το  Ψέμα.Όλα ξεκινούν βάση σχεδίου τα πάντα όμως εκτροχιάζονται.  Χάνονται οι αξίες τα  πρέπει...Σε αυτήν την ιστορία όλα επιτρέπονται!Διαμορφώνονται οι  χαρακτήρες πάλι από την αρχή.. ΜΑΤΩΝΕΙΣ -ΠΟΝΑΣ-  ΚΑΡΔΙΟΧΤΥΠΑΣ    Όλο το βιβλίο στάζει συναίσθημα που σε παρασέρνει  και δε ξέρεις που πας...Ποιον να δικαιολογήσεις ποιον να αγαπήσεις και ποιον να μισήσεις....  Ο  ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΡΩΤΑΣ -Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΓΑΠΗ -Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ  -ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ φέρνουν τα πάνω κάτω στη ψυχολογία των ηρώων. Εγωισμός  οργή μίσος,   πάθος,   εμμονή,   τρέλα,  παράνοια,  πόνος,   εκδίκηση στα άκρα!Η καρδιά χτυπάει δυνατά! έντονα!  κόκκινα!
 Τα μάτια τρέχουν ανεξέλεγκτα!κολλάς δεν καταλαβαίνεις πόσο γρήγορα ρουφάς τις 886 του μυθιστορήματος  . Όλα αυτά   στον υπερθετικό βαθμό, συνθέτουν αυτό το απίθανο μυθιστόρημα Η Θωμαή Μπρέντα μπαίνει απλά μοναδικά στο χώρο του βιβλίου με μια ιστορία  που υπόσχεται τρελή ΕΝΤΑΣΗ τρελό ΞΕΝΥΧΤΙ τρελό ΠΑΘΟΣ και αφήνει για το τέλος την πολυπόθητη λύτρωση των ηρώων της.Τα πάντα μπορούν να ανατραπούν!  Ένα βιβλίο ΣΑΡΩΤΙΚΟ και τόσο διαφορετικό, πολλές φορές σκληρό στις πράξεις στα λόγια..  και κάποιες τρυφερό...Αν καταφέρει να σας αφήσει έστω και τα μισά συναισθήματα που ένιωσα, τότε θα είστε ευτυχισμένοι.Θα κλείσω με ένα απόσπασμα του βιβλίου και μετά θα σας αφήσω να ανακαλύψετε μόνοι-ες σας όλα του τα μυστικά...
''Τα πρώτα δάκρυα άρχισαν να τρέχουν,  φανερώνοντας πως ακόμη και οι σκληροί άνδρες λυγίζουν μπροστά στο φόβο του θανάτου, στην απώλεια και στην αβεβαιότητα του μέλλοντος παρέα μόνο με την  μοναξιά.
-Πες μου τι να κάνω για να επιστρέψεις!Να πουλήσω τη ψυχή  μου στο διάβολο;Αυτό το είχα κάνει πριν σε γνωρίσω,εσύ με έβγαλες από την κόλαση, μου δίδαξες την αγάπη το χαμόγελο, την αξία της ζωής .Θέλεις να με τιμωρήσεις γιατί δε σου ζήτησα συγγνώμη;Γύρνα πίσω και θα πέσω στα γόνατα σου! Γύρνα πίσω να δω ξανά το πρόσωπό σου , να ακούσω τη φωνή σου , το γέλιο σου να ακουμπήσω τα χείλια, το κορμί σου!Είχε σκυμμένο το κεφάλι σαν να περίμενε ένα νεύμα από το Θεό...'' 


ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Η Τιμωρός

«Ου κλέψεις», τόνισαν οι Δέκα Εντολές του Κυρίου αλλά εκείνοι της έκλεψαν ό,τι αγαπούσε.

«Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά τού πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή», χαράχτηκαν στις πλάκες του Μωυσή, αλλά αυτοί πότισαν τη ψυχή της με το δηλητήριο του ψέματος.

«Ου φονεύσεις», υπαγόρευσε ο Θεός αλλά αυτός όπλισε το χέρι μιας αδύναμης ύπαρξης.

«Ουκ επιθυμήσεις όσα τώ πλησίον σου εστί», ήταν η τελευταία εντολή του Μεγαλοδύναμου αλλά εκείνη επιθυμούσε να αποκτήσει ο,τιδήποτε δικό τους.



Κάποτε είχε δυο ονόματα...

Το ένα όνομα το απαρνήθηκε για λίγο, όταν άκουσε ένα περίεργο κάλεσμα, ακολουθώντας το μονοπάτι Του.

Το άλλο όνομα στην αρχή το έθαψε βιαστικά αλλά το αναζήτησε αγωνιωδώς στην πορεία όταν όλα ανατράπηκαν, όταν η αγάπη έγινε μίσος, τα ψέματα ένας μονόδρομος και η εκδίκηση το μοναδικό φως στο σκοτεινό σταυροδρόμι της ζωής.

Τώρα... το τώρα δεν έχει σημασία αφού το τέλος είναι πολύ μακριά. Μπορεί ο προορισμός των ανθρώπων να είναι ο παράδεισος, αλλά εκείνη δε θα σταματήσει εάν δεν πάρει στην κόλαση μαζί της και αυτούς που την κατέστρεψαν.

Το νέο όνομα της είναι η Τιμωρός... και αυτή είναι η ιστορία της....
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου