Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΑΝΤΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ MARADEL

Η Δέσποινα Μαράντου ξαναμπαίνει δυναμικά στο χώρο της συγγραφής μετά από μια  μακροχρόνια  απουσία.Οι παλιοί γνώριμοι  από το η ''Αλήθεια Δεν Λυτρώνει Πάντα ''παίρνουν ζωή μέσα από τις άψυχες σελίδες του βιβλίου, μας συστήνονται από την αρχή και μαθαίνουμε την  συγκλονιστική   ιστορίας τους μέσα από  Το παιχνίδι της Ζωής !Ένα βιβλίο τελείως διαφορετικό  από το πρώτο της αλλά εξίσου δυνατό!  
Ιωσήφ Μακρίδης -Μαριάννα Πετρίδου, οι κουμπάροι του Γιωργή και της Νεφέλης και η  πρώτη τους επεισοδιακή συνάντηση!
Τουλάχιστον ο Ιωσήφ και εγώ   θα την  θυμόμαστε για πάντα!
Ξανασυναντιούνται  μετά  από πέντε χρόνια , όταν οι σκληρές  συνθήκες της ζωής, τους αναγκάζουν να έρθουν πιο κοντά για να προστατέψουν την ανήλικη ανιψιά τους  Ιωάννα, μια και τα αδέρφια τους έχουν φύγει από τη ζωή. 
Ο Ιωσήφ ένας ήρωας  απόλυτα εγκρατής  στα συναισθήματα και φειδωλός στο λόγια, έχει μάθει να περνάει πάντα το δικό του.Ξέρει που βρίσκεται , ξέρει τι απεχθάνεται ,ξέρει τι θέλει από τη ζωή και το διεκδικεί με αποφασιστικότητα! 
Παλεύει με σκοτεινούς δαίμονες που κατασπαράζουν τη ψυχή του, γεμάτος από  κρυμμένα συναισθήματα , που ο  υπέρμετρος εγωισμός του  δεν τα αφήνει  να ανθίσουν..Ξέρει να κρύβεται πολύ καλά...
Η εικόνα που προβάλει προς τα έξω; Ανατριχιαστικά ψυχρή δίχως ίχνος συναισθήματος..Ανατριχιαστικά σκληρή δίχως ίχνος μεταμέλειας..Κόκκινο πανί για αυτόν η Μαριάννα Πετρίδη, από τη στιγμή που δεν υπάρχει ο αδερφός της, έχει μεταφέρει όλο το μίσος του και όλη την σκληρότητα του σ'αυτήν .
Ο κομήτης  Μαριάννα εισβάλει σαν θύελλα στη ζωή του ...
Κορίτσι των  δυτικών προαστίων, ξεροκέφαλη ,ασυμβίβαστη  παρορμητική, ατίθαση !
Η Μαριάννα με την έντονη παρουσία της, δίνει χρώμα στην άχρωμη και μονότονη  ζωή του Ιωσήφ!Τον κάνει να αμφιταλαντεύεται..  Στα Πρέπει και στα Θέλω .. Καταφέρνει να καταρρίψει χωρίς καμιά δυσκολία το αγαπημένο του  ρητό :  <<Εγώ οδηγώ, Εσύ ακολουθείς>>  και να το  μεταλλάξει  με το : <<Πες μου ότι με θέλεις και θα τα τινάξω όλα στον αέρα . >>
Εγωισμοί, Ανασφάλειες και Φόβοι  για τη ζωή τους ,φέρνουν στην επιφάνεια τους χειρότερους εαυτούς τους. Πολύ βαριές οι  σκιές του παρελθόντος  που στέκονται από πάνω τους.Προσπαθώντας να υφάνουν  πέπλα προστασίας, άλλες φορές για την κάλυψη των συναισθημάτων τους και άλλες για να προστατέψουν τα άτομα που αγαπούν, δημιουργούνται ανυπέρβλητα εμπόδια που φέρνουν την απόλυτη δυστυχία.Σκληρά στοχευμένα  λόγια,  αφήνουν πληγές να αιμορραγούν!
<<Σε πήδηξα γιατί ήσουν η αδερφή του Πετρίδη>>
Συναισθήματα οργής  που σιγοβράζουν... 
Στιγμές μοναδικές που στιγματίζουν ..
Λάθος υπολογισμοί..
Έλλειψη εμπιστοσύνης..
Πόνος ,  παράφορος έρωτας ,θυμός, απελπισία , ανεξέλεγκτο πάθος,δυστυχία, ανοιχτοί λογαριασμοί  σκοτεινά μυστικά που θέλουν θυσίες για να κλείσουν...
Σκέψεις, υποθέσεις ,στόχοι, σενάρια,  και δυο ήρωες αντικριστά προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν  τα πιο απλά συναισθήματα μέσα τις πιο πολύπλοκες καταστάσεις.
Πόλεμος από παντού,κυκεώνας παρεξηγήσεων και ο εγωισμός  πάντα στα ύψη.
Έντονο σφίξιμο στο στήθος, μέσα από μια  ψυχρότητα που αγγίζει τα όρια της εχθρικότητας, ως την ώρα που θα έρθει  η λυτρωτική  τους! 
<<Υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως δε θα κλάψω ποτέ για σένα >>
<<Δε θέλω να κλάψεις άλλο για μένα .Θέλω να σβήσω ότι σε έχει πονέσει και να σε κάνω ευτυχισμένη.Θα μ'αφήσεις ;Εγώ, εσύ, η Ιωάννα μας και τα παιδιά που θα κάνουμε. Ε μωρό μου;>>
<<Μ'αγαπάς Μαριάννα ;>>
<<Πολύ!>>
Λάτρεψα  την  Μαριάννα και αγάπησα  τον μοναχικό Ιωσήφ, μέσα από τις σκέψεις του μπόρεσα να τον δικαιολογήσω για τα πάντα. ..Έζησα μαζί τους το γέλιο, τον πόνο, την απόρριψη  και τον ξέφρενο έρωτα τους  όταν  μέσα από μια αλυσίδα συνταρακτικών γεγονότων κατόρθωσαν να βρούνε μέσα από ένα παιχνίδι της ζωής την απόλυτη ευτυχία!
 Εξωφρενική ατάκα ΕΠΑΡΣΗΣ που μ'έκανε να αναφωνήσω   όμως σκεπτόμενη την πορεία της ιστορίας την λάτρεψα  είναι :
<<ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΑΜΗΣΩ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΓΑΜΗΣΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ>>
Όποιοι δεν έχετε διαβάσει την πρώτη δουλειά της Κ. Μαράντου θα είναι καλό να ξεκινήσετε από ''Το Παιχνίδι της Ζωής'' και να συνεχίσετε με το ''Η Αλήθεια δεν λυτρώνει Πάντα ''που είναι στην ουσία  η συνέχεια της ιστορίας!
Στο τέλος του βιβλίου κάνουν ένα πέρασμα και ο Γιωργής με την Νεφέλη, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!
Έτοιμη  να  ξαναπιάσω τον Γιωργή και  να ξαναδώ όλους τους αγαπημένους μου ήρωες και την μαγική πορεία της διαδρομής τους από την αρχή!





LOVE BOOKS LOVE READ 







ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ


 Η πρώτη συνάντηση του Ιωσήφ Μακρίδη και της Μαριάννας Πετρίδη ήταν παράδοξη.
Χρόνια μετά, η τραγική απώλεια των αδερφών τους διασταυρώνει ξανά τους δρόμους τους και ο κίνδυνος πέφτει πάνω τους, σαν βαριά σκιά.
Ένας αόρατος εχθρός τους βάζει στο στόχαστρο, και οι δυο τους γίνονται πιόνια ενός στημένου παιχνιδιού χωρίς κανόνες.
Τους χωρίζουν πολλά, αλλά ο κοινός σκοπός τους, να προστατέψουν την ανήλικη ανιψιά τους, τους ενώνει.
Δολοφονίες, απαγωγές και θαμμένα μυστικά ανατρέπουν και σαρώνουν τη ζωή τους, όμως το πρωτοφανέρωτο συναίσθημα του έρωτα κάνει το παιχνίδι ακόμη πιο δύσκολο…
Γιατί έτσι είναι το παιχνίδι της ζωής…
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου