Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ HARMONY VERNA ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Ένα υπέροχο ταξίδι έλαβε τέλος!Για άλλη μια φορά η Harmony Verna δημιούργησε εξαιρετικούς χαρακτήρες αποδίδοντας εκπληκτικά  όλο το ''σκηνικό''  της δύσκολης  εκείνης  εποχής ! Τα  πρέπει τα θέλω το καθήκον το χρέος..Άπειρα τα συναισθήματα που περνάνε από μπροστά σου!Πρωταρχικό ρόλο παίζει η αγάπη σε όλες της τις μορφές,ακολουθεί το συναίσθημα της φιλίας και της ανθρωπιάς που είναι διάχυτο παντού.Όπως στην πραγματικότητα όμως έτσι και στην ιστορία δεν μπορούν να λείπουν οι κακοί...Αναφωνείς πικραίνεσαι και εξοργίζεσαι μ΄αυτούς..Ζητάς απεγνωσμένα τη πολυπόθητη λύτρωση των ηρώων.Αγάπησα βαθιά και αμετάκλητα τον Άντριου.Ήρωας που θα μου μείνει αξέχαστος! Τραγικές φιγούρες ο Γουίλελμ και στην πορεία η Έβελιν μάτωσα μαζί τους!Μέσα από κάποιες δυσάρεστες καταστάσεις έρχεται ο συμβιβασμός..Ότι πιο δύσκολο! Κάποιοι θα τα καταφέρνουν και  κάποιοι άλλοι όχι.Όλα έχουν το τίμημά τους. Μυστικά σκοτεινά που έρχονται στο φως και σοκάρουν ,αξίες μια ολόκληρης ζωής καταρρίπτονται μπροστά σου.Μέσα από τις επιθυμίες και τις σκέψεις των ηρώων έρχεται και η μεταμέλεια τη ζεις μέχρι το μεδούλι,αλλά ήδη για κάποιους είναι πολύ αργά! Εκρηκτικό και καθηλωτικό ανάγνωσμα που συγκινεί βαθιά  από τις πρώτες του σελίδες.Ο τρόπος της συγγραφής του,οι ρεαλιστικές περιγραφές του τότε και η απίθανη πλοκή του, το καθιστά μοναδικό στα μάτια μου.Ένα βιβλίο που τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό!Ανακαλύψτε το!



ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Το 1914 είναι μια δύσκολη χρονιά για τον Άντριου Χόουτον: η οικογένειά του, μαζί με εκατοντάδες άλλες, δυσκολεύεται να επιβιώσει στα ανθρακωρυχεία της Πενσιλβάνια και ο Άντριου μοιάζει καταδικασμένος σε μια ζωή κάτω από τη γη, όπως και ο πατέρας του. Το πεπρωμένο του φαίνεται να αλλάζει όταν η θεία του, Έβελιν Κάιζερ, και ο γερμανικής καταγωγής άντρας της του εξασφαλίζουν μια θέση μαθητευόμενου στους σιδηροδρόμους. Ωστόσο, την πρώτη μέρα στη νέα του δουλειά ο Άντριου τραυματίζεται βαριά σ' ένα τραγικό δυστύχημα και, μαζί με τους Κάιζερ, αφήνουν την πόλη για την επαρχία.
Η ζωή στην επαρχία είναι κάθε άλλο παρά ειδυλλιακή: η γη αργεί να αποφέρει καρπούς και η αγροικία είναι ετοιμόρροπη. Όμως υπάρχει και κάτι όμορφο: η Λίλι Μόρτον, έξυπνη και ετοιμόλογη, αλλά με τις δικές της πληγές και μυστικά. Η σχέση των δύο νέων γίνεται το καταφύγιό τους, αλλά τότε ξεσπάει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Κάιζερ, λόγω της γερμανικής τους καταγωγής, γίνονται αμέσως ανεπιθύμητοι...
Η συγγραφέας του best seller "Η κόρη της Αυστραλίας" μας προσφέρει ένα νέο συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα, σκιαγραφώντας το γλαφυρό και συγκινητικό πορτρέτο μιας οικογένειας Γερμανών μεταναστών -με τις κακουχίες, τις κατακτήσεις και τα πάθη της- στην αμερικανική επαρχία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

2 σχόλια:

  1. Πολυ ωραια κριτικη!!! μας ξεσηκωσες!!!!! θα το ψαξω!!!!! φαινεται πλουσιο σε συναισθηματα και εναλλαγες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βούλα είναι υπέροχο!Θα το απολαύσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή